Irene Cara: Πέθανε η βραβευμένη με Όσκαρ τραγουδίστρια των «Flashdance» και «Fame»

138
LOS ANGELES - 1983 actress/ singer Irene Cara poses for a portrait in Los Angeles, California. (Photo by Harry Langdon/Getty Images)

Πέθανε, σε ηλικία 63 ετών, η βραβευμένη με Oscar τραγουδίστρια των επιτυχιών «Flashdance» και «Fame», Αϊρίν Κάρα.

Το πρωί του Σαββάτου, η μάνατζέρ της, Τζούντιθ Μους, ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου της, που βύθισε στη θλίψη την παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή.

«Με μεγάλη μου λύπη, ανακοινώνω εκ μέρους της οικογένειας το θάνατο της Αϊρίν Κάρα» τόνισε στην ανακοίνωσή της.

Και συμπλήρωσε:

«Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, τραγουδίστρια, στιχουργός και παραγωγός πέθανε στο σπίτι της στη Φλόριντα. Τα αίτια του θανάτου της παραμένουν προς στιγμήν άγνωστα και θα δημοσιοποιηθούν όταν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες».

Η οικογένεια της Αϊρίν Κάρα ζήτησε από τους φαν και τους φίλους της ταλαντούχας καλλιτέχνιδος να σεβαστούν την ιδιωτικότητά τους τις δύσκολες αυτές ώρες.

«Ήταν μια ταλαντούχα ψυχή, η κληρονομιά της θα ζήσει για πάντα μέσα από τη μουσική και τις ταινίες της» τόνισε επίσης η ατζέντης της.

Η Κάρα έγινε ευρύτερα γνωστή για τα τραγούδια «Fame» και «Flashdance», τα οποία και την εκτόξευσαν στην κορυφή των τσαρτς.

Η Κάρα εκπαιδεύτηκε στη μουσική, τον χορό και την υποκριτική από παιδί και εμφανίστηκε στη σκηνή και στην τηλεόραση. Η φήμη της εκτοξεύτηκε όταν πήρε μέρος στο μιούζικαλ «Fame» το 1980. Αρχικά είχε επιλεγεί ως χορεύτρια, αλλά στη συνέχεια ο ρόλος της Coco Hernandez γράφτηκε γι’ αυτήν και τραγούδησε το ομώνυμο τραγούδι.

Ήταν υποψήφια για δύο Grammy μετά το «Fame», για την καλύτερη νέα καλλιτέχνιδα και για την καλύτερη γυναίκα ποπ τραγουδίστρια.