Στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός

91

Πρόβλημα υγείας κατά την επίσκεψη του την Παρασκευή (25/11) το πρωί στο Ευρωσιναϊτικό Κέντρο Μελετών Τραγάνας, αντιμετώπισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός.

Ο 87χρονος Ιεράρχης επισκέφτηκε την πόλη της Αταλάντης στην οποία μεγάλωσε, με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Αικατερίνης, όπου μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία.

Οι λόγοι που αντάλλαξε με τον επιχώριο Μητροπολίτη ήταν εξαιρετικά συγκινητικοί, καθώς νωρίτερα τον είχε ευχαριστήσει μαζί με τους συνεργάτες του λέγοντας «αφήνω και εμπιστεύομαι στα χέρια σας διότι όλα και τα παντα στην Φθιώτιδα είστε εσείς». Κάποια στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος είπε «έχω πρόβλημα σήμερα. Δεν είμαι καλά και γι αυτό δεν θα πω περισσότερα». Ωστόσο μετέλαβε, μοίρασε με αγάπη το αντίδωρο και στη συνέχεια μετέβη σε καρδιολόγο και στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, μετά από την παρότρυνση του Ποιμενάρχη μας κ. Συμεών, ο οποίος ανησύχησε από την απώλεια ομιλίας του Αγίου της Νοτίου Σιναϊτικής Χερσονήσου.

Εκεί του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διακομίστηκε στη συνέχεια για περαιτέρω εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Συγχρόνως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, επικοινώνησε προσωπικά τόσο με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, όσο και με τους Διοικητές της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη και του ΓΝ Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά για τη νοσηλεία του Αρχιεπισκόπου Σινά.

Ομοίως ειδοποίησε και τους θεράποντες ιατρούς του στην Αθήνα, οι οποίοι και θα αναλάβουν περαιτέρω τη νοσηλεία του Αρχιεπισκόπου.

Σημειώνουμε ότι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανός, κατά κόσμον Δημήτριος Σαμαρτζής του Γεωργίου, γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1935 στην Αθήνα μεγάλωσε όμως στην Αταλάντη Φθιώτιδος, την οποία υπεραγαπά καθώς εκεί τελείωσε τη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση.