Κιβωτός του Κόσμου: Το θρίλερ με τα χρήματα της θυρίδας και οι νέες καταγγελίες

110

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς καθημερινά έρχονται νέα στοιχεία τόσο για τα χρήματα που έμπαιναν στις Δομές ως δωρεές όσο και για τις καταγγελίες σχετικά με την κακομεταχείριση παιδιών.

Η αποκάλυψη ότι μία τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας άδειασε με απόλυτη μυστικότητα από πρώην κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού, γεννάει πολλά ερωτήματα .

Αυτό που ερευνούν ήδη άλλωστε οι αρμόδιες Αρχές είναι τα εκατομμύρια ευρώ που πέρασαν από τα χέρια των υπευθύνων της Δομής, καθώς και που τα διέθεταν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου η πληροφορία σχετικά με την υπόθεση της θυρίδας, έφτασε από υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και από ελεγκτές της επιτροπής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που ήδη ερευνούν την ΜΚΟ.

Στην ίδια τράπεζα, σημειώνει η εφημερίδα, η Κιβωτός του Κόσμου φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια εξαΰλωσης και αλλοίωσης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ που παρουσίαζε ετησίως κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές.

Η τραπεζική θυρίδα με το άγνωστο περιεχόμενο που αφαιρέθηκε άρον άρον προ 48 ωρών φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της Κιβωτού του Κόσμου.

Όπως έγινε γνωστό, το πρόσωπο που άδειασε την τραπεζική θυρίδα είναι η πρεσβυτέρα. 

Ο… άφαντος πατέρας Αντώνιος

Την ίδια στιγμή που το «τσουνάμι» καταγγελιών συνεχίζεται, ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται – όπως αποκάλυψε ο αδελφός του – κάπου στην Αθήνα ενώ τόνισε ότι συναντήθηκαν μετά τα όσα έχουν δει φως της δημοσιότητας για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Ο ιερέας αδερφός του πατέρα Αντωνίου μίλησε για τη συνάντησή τους, αποκαλύπτοντας ότι βρέθηκαν πρόσφατα, αφότου ξέσπασαν οι καταγγελίες, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση γύρω από την  Κιβωτό του Κόσμου».

«Στηρίζουμε τον αδελφό μας, πάνω από όλα με τις προσευχές μας. Αυτή τη δήλωση θέλω να κάνω. Γνωρίζουμε ποιος είναι ο αδελφός μας, ξέρουμε την αθωότητά του, όπως και της πρεσβυτέρας του και παρακαλούμε τον Θεό να φανερώσει την αδικία που γίνεται στο πρόσωπό του και της πρεσβυτέρας του. Αυτό που ξέρω να πω είναι ότι ο πατέρας Αντώνιος 25 χρόνια εργάζεται, το έργο του φαίνεται και θα φανεί η αλήθεια» τόνισε.

Μυστήριο με τα διπλά ονόματα

Εν τω μεταξύ, καθημερινά έρχονται νέες αποκαλύψεις στο φως σχετικά με τα όσα γινόντουσαν μέσα στις Δομές της Κιβωτού.

Νέες καταγγελίες βλέπουν διαρκώς το «φως» της δημοσιότητας, ενώ στο προσκήνιο έρχονται τώρα και οι διπλές βαπτίσεις παιδιών μέσα στις δομές.

Ομαδικές βαπτίσεις γίνονταν στην Πωγωγιαννή της Ηπείρου το 2015 και το 2016, με το μυστήριο μάλιστα να καταγράφεται στις κάμερες. Καταγγελίες γονέων τις τελευταίες ημέρες για παιδιά που είχαν χριστιανικό όνομα και βαπτίζονταν ξανά, χωρίς να έχουν ερωτηθεί ούτε τα ίδια ούτε οι οικογένειές τους, περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση.

 

Ψευδή δήλωση στον εισαγγελέα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, μητέρα 3χρονου αγοριού υποστηρίζει ότι έδωσαν στο παιδί της άλλο όνομα. «Ουσιαστικά έδωσαν στο παιδί ένα άλλο όνομα, με ψευδή δήλωση ενώ γνώριζαν από την πρώτη στιγμή το πού βρίσκομαι. Το βάφτισαν ‘Γεώργιος’ και ακόμα αυτό το όνομα έχει μείνει. Έχει θέματα μπορεί και να οφείλεται και σε αυτό γιατί φωνάζοντάς τον ‘Μιχάλη’ μετά έγινε ‘Γιώργος’, έχει διάφορα προβλήματα ψυχολογικά γιατί είναι σαν διχασμένη προσωπικότητα πολλές φορές».

Καταγγέλλει ακόμα ότι κοινωνική λειτουργός εμφανίστηκε στον εισαγγελέα με ψεύτικα χαρτιά με το πρόσχημα ότι η ίδια ήταν εξαφανισμένη, προκειμένου να βαφτιστεί το τότε 3 ετών παιδί της με άλλο όνομα.