Ιερουσαλήμ: Έκρηξη βόμβας κοντά σε στάση λεωφορείων

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι.

145

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση λεωφορείου σε είσοδο της Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία άμεσης βοήθειας του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ραδιοφωνία του ισραηλινού στρατού, η έκρηξη οφειλόταν σε βόμβα τοποθετημένη στο σημείο.

Από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος ενώ άλλοι 20 τραυματίστηκαν. Μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον οικισμό Ραμότ.

Η αιτία των εκρήξεων δεν έχει αποσαφηνιστεί, ωστόσο η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι στο σταθμό λεωφορείων πρόκειται για βομβιστική επίθεση και πως ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε τσάντα.

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ωστόσο, ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μοτοσυκλέτα που ήταν τοποθετημένη δίπλα στη στάση.

Τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ, καταδικάζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες, μερικοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, από τις σημερινές βομβιστικές επιθέσεις στη Ιερουσαλήμ. Η Ελλάδα καταδικάζει σθεναρά αυτή την τρομοκρατική ενέργεια και στέκεται σταθερά αλληλέγγυα με την κυβέρνηση και το λαό του στενού μας φίλου και εταίρου Ισραήλ», αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.