Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης, για «Νησέλι» και Άγιο Δημήτριο

74

Α) Μετά την ολοκλήρωση του νότιου τμήματος της περιφερειακής οδού Κατερίνης, αποκόπηκε η άμεση διέλευση στην περιοχή «Νησέλι» δυσχεραίνοντας τη μετακίνηση των κατοίκων, των αγροτοκτηνοτρόφων και των επαγγελματιών, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχήματος και φθοράς επαγγελματικών μηχανημάτων.
Ιδιαίτερα, αναγκάζονται οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι επαγγελματίες και όσοι συνεργάζονται με αυτούς, να μετακινούνται με τα βαρέα μηχανήματά τους σε δημοτικές οδούς περισσότερο χρόνο και να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις για να φθάσουν στις ιδιοκτησίες τους.
Ερωτάται η δημοτική αρχή σε τι μέτρα προτίθεται να προβεί για να δοθεί λύση στην άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση και διέλευση των κατοίκων, αγροτοκτηνοτρόφων  και επαγγελματιών προς την περιοχή «Νησέλι»;

Β) Η ιδιωτικοποίηση μέρους της αποκομιδής- καθαριότητας στη δημοτική κοινότητα του Αγίου Δημητρίου είναι αποτέλεσμα της έλλειψης σε προσωπικό και εξοπλισμό και της πολιτικής που εμπορευματοποιεί υπηρεσίες και υποδομές.
Η αποκομιδή γίνεται από ιδιώτη με αγροτικό φορτηγάκι, με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια και υγιεινή των κατοίκων.
Ερωτάται η δημοτική αρχή σε τι μέτρα θα προβεί άμεσα, για την εξασφάλιση του απαραιτήτου προσωπικού και εξοπλισμού ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων για την αποκομιδή καθαριότητα με τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης