Αικατερίνεια 2022: Εκδήλωση των «Μαμάδων Σε Δράση» για την παιδική ιδιοσυγκρασία

Καλύτερες μητέρες – Καλύτερες οικογένειες – Καλύτερος κόσμος

87

Δεκάδες παιδιά, μαμάδες αλλά και … μπαμπάδες τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση της ομάδας «Μαμάδες Σε Δράση» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού του Δήμου Κατερίνης «Αικατερίνεια», την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.

Η παιδική ιδιοσυγκρασία αναλύθηκε διεξοδικά από τον ομιλητή Χαράλαμπο Φ. Σιδηρόπουλο, παιδοψυχίατρο – Θεραπευτή Οικογένειας, ο οποίος αναφέρθηκε στις βασικές ανάγκες των παιδιών και πως οι οικογένειες μπορούν να διαχειριστούν διάφορα θέματα της καθημερινότητας, όπως εντάσεις, άγχη, κακές συνήθειες. Ακολούθησε συζήτηση, με αμείωτο ενδιαφέρον, όπου ο ομιλητής απάντησε σε ερωτήματα που έθεσαν οι γονείς. Ο κ. Σιδηρόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν χρειάζονται τέλειοι γονείς, αλλά οι καλύτεροι δυνατοί γονείς» και τόνισε: «μην αισθάνεστε ενοχές, είναι άχρηστο συναίσθημα. Μάθετε να καταλαβαίνετε και να επικοινωνείτε με τα παιδιά σας και βοηθήστε τα να καλύψουν τις έμφυτες ανάγκες τους».

Τον Δήμο Κατερίνης και τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης, φορέας διοργάνωσης των «Αικατερινείων», Γιάννης Νταντάμης: «Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη χαρά την εκδήλωση των «Μαμάδων σε Δράση» που πραγματοποιείται σε μια ημέρα ορόσημο καθώς η 20η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού. Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, είναι ιδιαίτερα θετικό που υπάρχουν ενεργές ομάδες που λαμβάνουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη γονιών και παιδιών. Είμαστε δίπλα σας».

Την εκδήλωση, επίσης, χαιρέτισε και παρακολούθησε η Βουλευτής ΝΔ Πιερίας Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.

Παράλληλα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη πλημμύρισε με παιδιά που απόλαυσαν το δικό τους πλούσιο πρόγραμμα ψάχνοντας «που κρύβεται η ευτυχία», με την Σοφία Χαραλαμπίδου, ραδιοφωνική παραγωγό του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, («Το μαγικό λυχνάρι της Νεφέλης»). Την υλοποίηση του προγράμματος στήριξαν εθελοντές από την Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης και την Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Οι Μαμάδες Σε Δράση

Είμαστε μια δυναμική μαμαδοπαρέα που ξεκίνησε από την ανάγκη αλληλοϋποστήριξης μεταξύ μας στο δύσκολο έργο της ανατροφής παιδιών. Θέλουμε να σας πούμε ότι δεν είστε μόνες, ούτε οι μόνες που διανύετε αυτό το όμορφο αλλά ταυτόχρονα τόσο δύσκολο και απαιτητικό μονοπάτι. Είμαστε εδώ μια ανοιχτή αγκαλιά με στόχο να γίνουμε καλύτερες μητέρες, καλύτερες οικογένειες προσφέροντας έτσι τις προϋποθέσεις για έναν καλύτερο κόσμο». 

Η ομάδα έχει δημιουργηθεί με στόχο την παρέα, ενθάρρυνση και την ανταλλαγή απόψεων και συμβουλών από μητέρα σε μητέρα. Είναι ευπρόσδεκτες όλες οι Μαμάδες με παιδιά ηλικίας 0 – 9 ετών καθώς και οι εγκυμονούσες, χωρίς διακρίσεις χρώματος, θρησκείας, και λοιπών πεποιθήσεων. Η ομάδα είναι μια κοινωνική δράση της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα στο Σχολικό Κτίριο της ΕΕΕ Κατερίνης (Νικομηδείας 38) και υπάρχει πάντα παράλληλο πρόγραμμα για παιδιά. Περισσότερες πληροφορίες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]