Κακοκαιρία Fobos: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Δείτε ποιες περιοχές επηρεάζονται

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάσουν τη χώρα μας σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τις επόμενες ημέρες

153

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να φέρει βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινείται από την Αδριατική, σύμφωνα με την νέα ενημέρωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι κυρίως τα δυτικά τμήματα της χώρας, τα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ειδικότερα, διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την Ιταλία πρόκειται να κινηθούν προς τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θα προκαλέσουν σημαντικά ύψη βροχής στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Meteo, διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την Ιταλία πρόκειται να κινηθούν προς τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, τα οποία θα προκαλέσουν σημαντικά ύψη βροχής στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Όπως αναφέρεται, από την Παρασκευή 18/11 έως τουλάχιστον και τη Δευτέρα 21/11, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη διέλευση διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών, με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων κατά διαστήματα, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Meteo, τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες της Κυριακής 20/11 θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά τμήματα, ενώ έως τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 21/11 θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η Δυτική Ελλάδα και κυρίως η Ήπειρος, τις τελευταίες ημέρες, έχει δεχθεί ήδη σημαντικά ύψη βροχής και, λαμβάνοντας υπ’ όψη τα προγνωστικά δεδομένα, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ευρύτερη περιοχή.