Αικατερίνεια 2022: «Πώς μαθαίνουμε ιστορία χωρίς να τη διδαχθούμε;» Το βιβλίο της Αιμιλίας Σαλβάνου για την ιστορία και την κατανόησή της 

Παρουσίαση του βιβλίου

111

«Πώς μαθαίνουμε ιστορία χωρίς να τη διδαχθούμε;» Παραδείγματα και απαντήσεις για το παρόν και το μέλλον μέσα από την ιστορία, στην παρουσίαση του βιβλίου της Αιμιλίας Σαλβάνου, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ασίνη. Η ενταγμένη στα φετινά Αικατερίνεια εκδήλωση φιλοξενήθηκε χθες το απόγευμα, στο πνευματικό κέντρο από τον Οργανισμό Πολιτισμού Δήμου  Κατερίνης, σε συνεργασία με την Αστική μη κερδοσκοπική  εταιρεία «Φίλοι του Μουσείου πόλης της Κατερίνης».

Ο λόγος για ένα βιβλίο ιδιαίτερο, πολυεπίπεδο που προσεγγίζει δύσκολες πτυχές της διδαχής της ιστορίας και της κατανόησης της.

Όπως επισημάνθηκε μεταξύ άλλων στη διάρκεια της εκδήλωσης, βάσει και των όσων αποτυπώνονται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:  «Οι σχέσεις με το παρελθόν είναι σύνθετες και πολυεπίπεδες, η ιστορική κουλτούρα επαναφέρει στη συζήτηση την πολιτισμική συγκρότηση της ίδιας της ιστορίας και επικαιροποιεί τον ρόλο που καλείται να αναλάβει μια σύγχρονη ιστορική εκπαίδευση».

Χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ, Γιάννης Νταντάμης.

Εκ μέρους των “Φίλων του Μουσείου πόλης Κατερίνης” την εκδήλωση προλόγισε η Ευριδίκη Μανιάτη και συντόνισε ο Γιάννης Ποικιλίδης. Στην παρουσίαση παρέστη η βουλεύτρια Πιερίας  Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, καθώς και φίλοι της ιστορίας και του πολιτισμού.