4 Μυστικά για να Πετύχετε στο Διαγωνισμό Δημοσίου ΑΣΕΠ

172

Το ΑΣΕΠ, αποτελεί το νέο τρόπο για την εισαγωγή πολλών Ελλήνων πολιτών στον δημόσιο τομέα. Ουσιαστικά, ο διαγωνισμός Δημοσίου έχει την μορφή ενός διαγωνίσματος και λαμβάνει μέρος στη χώρα μας κάθε 1-2 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα αφορά τη πρόσληψη εκπαιδευτικών διαφόρων βαθμίδων στο Δημόσιο και είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να πετύχουν.

Σίγουρα, όπως και κάθε διαγώνισμα και εξέταση, είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε κατάλληλα τόσο ψυχολογικά όσο και από θέμα γνώσεων, ώστε να πετύχετε πιο εύκολα το στόχο σας. Αν λοιπόν είστε και εσείς έχετε ως στόχο να συμμετέχετε στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, είστε το κατάλληλο μέρος τη σωστή στιγμή.

Στο pierianews.gr θα βρείτε τις πιο χρήσιμες συμβουλές και τα καλύτερα μυστικά για να πετύχετε στο διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και να καταφέρετε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

  1. Ξεκινήστε τη κατάλληλη προετοιμασία

Το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα είναι να ξεκινήσετε τη κατάλληλη προετοιμασία για το διαγωνισμό. Στη πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά κέντρα στην Ελλάδα που έχουν ως κύριο στόχο τη προετοιμασία των υποψηφίων ώστε να πετύχουν το υψηλότερο σκορ στο ΑΣΕΠ. Η μέθοδος με την οποία γίνεται η προετοιμασία των υποψηφίων γίνεται με συνεχή τεστ για περισσότερη εξάσκηση. Για παράδειγμα το τεστ δεξιοτήτων ΑΣΕΠ στο testdimosiou.gr βοηθά κάθε υποψήφιο να εξασκηθεί περισσότερο αλλά και να αντιληφθεί τα αδύνατά του σημεία και να δώσει περισσότερη έμφαση σε αυτά.

  1. Δεν χρειάζεται το άγχος

Στη πραγματικότητα, αν μπορείτε να ελέγξετε το άγχος σας και να το μετατρέψετε σε δημιουργικό, αυτό είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα υπέρ σας. Όμως το άγχος που σας τρώει την ενέργεια και θολώνει το μυαλό δεν είναι ποτέ ιδιαίτερα βοηθητικό για τον άνθρωπο. Ειδικά σε περιόδους διαγωνισμάτων και εξετάσεων μπορεί το στρες και το άγχος να είναι έντονο με αποτέλεσμα να μη σας βοηθάει στη συγκέντρωση σας, δυσκολεύοντας έτσι περισσότερο τη διαδικασία τόσο του διαβάσματος αλλά και τη περίοδο της εξέτασης.

  1. Οργανώστε το διάβασμα σας

Ένα ακόμα μυστικό που θα σας βοηθήσει να πετύχετε στις εξετάσεις, είναι να οργανώσετε κατάλληλα το διάβασμά σας. Μπορείτε να ορίσετε μερικές ώρες μες στην ημέρα σας, τις οποίες θα αφιερώνετε στο διάβασμα, αλλά χωρίς να έχετε τίποτα στο περιβάλλον σας που θα σας αποσπάσει τη προσοχή (κινητό, σνακς, κλπ). Ακόμα και έχετε πολλές ακόμη υποχρεώσεις στη καθημερινή σας ζωή, αν ορίσετε 1-2 ώρες διαβάσματος κάθε μέρα θα μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας.

  1. Μην επενδύσετε πολύ χρόνο στις δύσκολες ερωτήσεις

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό όταν έρθει η ώρα της εξέτασης να είστε χαλαροί και ήρεμοι, προετοιμασμένοι για κάθε απάντηση. Σε περίπτωση που κάποια ερώτηση σας φανεί πιο δύσκολη από άλλες, το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι προχωρήσετε στην επόμενη ερώτηση και να μην αφιερώσετε πολύ χρόνο σε μια και μόνο απάντηση. Άλλωστε, στο ΑΣΕΠ όπως και σε κάθε άλλο διαγώνισμα “ο χρόνος είναι χρήμα”, καθώς υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο κατά το οποίο μπορείτε να απαντήσετε τις ερωτήσεις.