Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023 η Εθνική με το εκτός έδρας 72-70 επί του Βελγίου

124
Με Καλάθη - Λαρεντζάκη το «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 EUROKINISSI/ FIBA

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ με την εκτός έδρας νίκη 72-70 επί του Βελγίου «σφράγισε» την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος των προκριματικών το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε το στόχο της παρουσίας στην τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία, το διάστημα 25 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου.

Η εμφάνιση της Ελλάδας δεν ήταν η καλύτερη, αλλά η θέληση και το πείσμα της έδωσαν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος έβαλε κρίσιμους πόντους, αλλά κυρίως έπαιξε καθοριστικές άμυνες. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού, άλλωστε, ήταν αυτός που κέρδισε το επιθετικό φάουλ από τον τρομερό Ομπασοχάν (30π.), 1.8’’ πριν το τέλος του αγώνα.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έκαναν «κατάθεση ψυχής» στη «Μονς Αρένα» και παρότι ήταν ευάλωτοι στα ριμπάουντ και άστοχοι στην περιφέρεια με την πολύ καλή άμυνα οδήγησαν σε πολλά λάθη τον αντίπαλο τους.

Με αυτό τον τρόπο έμειναν μέσα στο ματς στο πρώτο 20λεπτο και στην επανάληψη, έκαναν την αντεπίθεση τους με τον Νικ Καλάθη (13 πόντους και 10 ασίστ) σε ρόλο δημιουργού και εκτελεστή όποτε απαιτήθηκε και στη συνέχεια ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος είχε 6 πόντους στο πρώτο μέρος και τελείωσε με 20 πόντους.

Οι δυο διεθνείς καθόρισαν με το παιχνίδι τους την αναμέτρηση και οδήγησαν την Εθνική στο «διπλό» και την εξασφάλιση της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.