ATP Finals: Ο Nole κέρδισε ξανά τον Στέφανο και έβαλε βάσεις για πρόκριση (videos+highlights)

Ούτε χθες μπόρεσε να πάρει ρεβάνς από τον Novak Djokovic ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Σέρβο να πετυχαίνει την 3η τον τελευταίο μήνα και 9η συνολικά συνεχόμενη νίκη του επί του Έλληνα πρωταθλητή και να πραγματοποιεί ένα ιδανικό ξεκίνημα στο ATP Finals.

138

Σε έναν αγώνα πολύ υψηλού επιπέδου, ο Novak Djokovic, επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά με 6-4, 7-6 (4) και έθεσε γερές βάσεις για πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals.

Καθόλου άσχημα δεν έπαιξε ο Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στο 4ο συνεχόμενο ATP Finals που συμμετέχει, όμως είχε απέναντί του και πάλι έναν τρομερό Djokovic, που του στέρησε τη ρεβάνς για μια ακόμα φορά.

Ο 35χρονος Σέρβος τενίστας έβγαλε ένα σχεδόν αψεγάδιαστο παιχνίδι, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο στον Στέφανο από τη γραμμή του σερβίς, παρότι ανέβηκε αρκετά και στις επιστροφές του ο Έλληνας πρωταθλητής, ιδίως από το 2ο σετ.

Το μόνο κακό σημείο του Στέφανου στον αγώνα ήταν το εναρκτήριο game, με τον Djokovic να το αξιοποιεί και να κάνει ένα break που έμελλε να είναι και το μοναδικό σε όλη την αναμέτρηση. Ήταν αρκετό για να του δώσει πάντως το 1ο σετ με το καθαρό 6-4, αφού δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή στο σερβίς του ο Σέρβος.

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς ανέβηκε και προσπάθησε να στείλει τον αγώνα σε 3ο, όπως είχε κάνει και στην πιο πρόσφατη αναμέτρησή του με τον Djokovic στο Παρίσι, όπου ηττήθηκε στο tie-break του 3ου σετ.

Είχε και ένα break point o Στέφανος, που δεν το αξιοποίησε όμως, στο 4ο game, με τον Djokovic να δείχνει ψυχραιμία στην πιο δύσκολη για εκείνον στιγμή σε όλο το ματς και να κρατάει το σερβίς του για το 2-2.

Δεν υπήρξαν άλλες ευκαιρίες για break και το σετ οδηγήθηκε σε tie-break, όπου ο Nole απέφυγε τα λάθη, όχι όμως και ο Στέφανος. Στην αλλαγή ο Djokovic ήταν μπροστά με διπλό mini-break, στο 5-1, με τον Στέφανο να συνεχίζει να παλεύει και να μειώνει τη διαφορά στο ένα mini-break, στο 5-4.

O Djokovic ωστόσο δεν πτοήθηκε, πήρε τις μπάλες για να σερβίρει στους δυο επόμενους πόντους και φρόντισε να τελειώσει το ματς πριν τα πράγματα γίνουν επικίνδυνα γι’ αυτόν, επικρατώντας με 7-4 στο tie-break και “κλειδώνοντας” την 1η του νίκη στο φετινό ATP Finals σε 1 ώρα και 38 λεπτά.

Ο Djokovic μετράει πλέον 9 διαδοχικές νίκες απέναντι στον Τσιτσιπά (10-2 συνολικά), με τις 3 από αυτές να είναι τον τελευταίο ένα μήνα και κάτι, στον τελικό της Αστάνα, στα ημιτελικά του Παρισιού και στον πρώτο αγώνα του Τορίνο.

Επιπλέον, ο σπουδαίος Σέρβος τενίστας βελτίωσε το ρεκόρ του σε πρεμιέρες στο ATP Finals στο άψογο 14-0!

Θα συνεχίσει την προσπάθειά του για πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά για 11η φορά στην καριέρα του, αντιμετωπίζοντας την Τετάρτη τον Andrey Rublev, που νωρίτερα κέρδισε τον Daniil Medvedev.

Αντίθετα, ο Τσιτσιπάς πλέον έχει μια “must-win” αναμέτρηση μπροστά του μεθαύριο με τον Medvedev, αφού ο χαμένος αυτού του αγώνα θα είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης.