Το 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης φιλοξένησε Διακρατική Συνάντηση Erasmus+

215

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε στο 7ο Γυμνάσιο, η   Διακρατική Συνάντηση Μάθησης, Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης  του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Together beyond differences – Accept me as I am » στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος.

Η συνάντηση διήρκεσε από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου 2022 και  συμμετείχαν 12 εκπαιδευτικοί και 23 μαθητές και μαθήτριες από τις  ακόλουθες χώρες-εταίρους: Ιταλία, Ισπανία, Λιθουανία, Ρουμανία, Κροατία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε εργαστήριο από  εκπαιδευτικούς του σχολείου μας με τίτλο Lets  fly our emotions“, εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την «Άτρακτο» με τίτλο “Τα οφέλη και οι δυσκολίες της συνύπαρξης μέσα στο σχολικό περιβάλλον” και εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τη «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» με τίτλο “Ευαισθητοποίηση απέναντι στην αναπηρία και τη διαφορετικότητα”.

Eπιπλέον οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, συνειδητοποίησαν τη μοναδικότητα του Ολύμπου και με ξεναγό του φορέα, είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν σε μία από τις ορεινές διαδρομές του βουνού των θεών. Επίσης, ξεναγήθηκαν στο παλιό Μοναστήρι  του Αγίου Διονυσίου και στο κάστρο του Πλαταμώνα.

Τέλος επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη όπου ξεναγήθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο και πήραν μια γεύση  της πόλης μέσα από τις διαδρομές του Open Bus City Tour.

Η Διεύθυνση του 7ου Γυμνασίου ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους φορείς που αγκάλιασαν τη συνάντηση και συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχή διεξαγωγή της :

Tην ΔΙΔΕ Πιερίας και ειδικά την κα Σοφία Σκούμπα-Πατσαρίκα,   αν. Προϊσταμένη του τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, η οποία τίμησε με την παρουσία της την τελετή υποδοχής, εκ μέρους του Διευθυντή κ. Μακρή Γεώργιου.

Τον κ. Μπαρμπαγεωργόπουλο Αθανάσιο, Πρόεδρο και τον κ. Ξαφόπουλο Γεώργιο, Γραμματέα της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης για την αμέριστη συμπαράσταση.

Το Κέντρο Πρόληψης Ψυχοδραστικών Ουσιών Ν. Πιερίας «Άτρακτος» και τον «Σύλλογο Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης», για την συμβολή τους στην υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων κατά τη διάρκεια της Συνάντησης.

Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου τόσο για την υλική υποστήριξη, όσο και για την παρουσία του κατά τη διάρκεια της Συνάντησης.

Την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης για την προσφορά ενημερωτικού υλικού.