Ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος επέστρεψε στην γενέτειρά του

301

Με αίτησή του στην Υπηρεσία Δημοτολογίου του Δήμου Κατερίνης ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος επέστρεψε επισήμως την Δευτέρα 7η Νοεμβρίου, 2022 στην πόλη όπου γεννήθηκε…

Ο Γιώργος Πιπερόπουλος παρακολούθησε επί 6 χρόνια το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και μετά τις πρώτες τρείς πρώτες τάξεις του τότε μοναδικού εξαταξίου Γυμνασίου Αρρένων Κατερίνης  η οικογένειά του μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη όπου ολοκλήρωσε τις Γυμνασιακές του σπουδές το 1960 και την ίδια χρονιά έφυγε με υποτροφία για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Τον Καθηγητή Πιπερόπουλο υποδέχθηκε και καλωσόρισε στη γενέτειρά του πόλη ο Δήμαρχος Κατερίνης κ Κώστας Κουκοδήμος και την ημέρα της επιστροφής του στην πόλη μας τον συνόδευσαν στο Δημαρχείο ο Δημοσιογράφος Ηλίας Χρυσικός (Ράδιο Ενημέρωση 92.2 FM)

και η εκδότρια του pierianews.gr δημοσιογράφος, διευθύντρια Εταιρείας παροχής υπηρεσιών Δημοσίων Σχέσεων κ Ρένα Ζαβρίδου.

 

Παρακάτω ένα σύντομο βιογραφικό του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Γνωστός από τις συχνές παρουσίες του σε ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα, εφημερίδες και περιοδικά ο καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  Dr Γιώργος Πιπερόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη από Πόντιο πατέρα και Σμυρνιά μητέρα. Ο γιος του Παναγιώτης είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου στη Μελβούρνη Αυστραλίας και η κόρη του Διδάκτωρ Ψυχολογίας κατέχει οργανική θέση του Υπουργείου Παιδείας προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε παιδιά με ειδικές ανάγκες στον Πειραιά.

Σπούδασε με υποτροφίες κοινωνιολογία και ψυχολογία στα Πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης και της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, του Ζααρμπρούκεν της Γερμανίας και του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Είναι επίσης διπλωματούχος της Διεθνούς Ακαδημίας Ιατρικής της Συμπεριφοράς, Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.

Σπούδασε και δίδαξε σε 21 Πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης και διετέλεσε στέλεχος και Σύμβουλος μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και Κρατικών οργανισμών και Ιδρυμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και βραβεία για το επιστημονικό και κοινωνικό του έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, της Αμερικανικής Ψυχολογικής και της Κοινωνιολογικής Εταιρίας, της Αμερικανικής Ακαδημίας Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας.

Εκατοντάδες άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό και ξένο τύπο και έχει κάνει πάνω από 2000  ομιλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού. Έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες, βιβλία και συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Η βιογραφία του περιλαμβάνεται στο Ελληνικό, στο Ευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο «Who is Who»

Έχει υπηρετήσει ως καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου και την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, στην Σχολή Διοικήσεως και Επιτελών (Πτέρυγα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων και Σχολή Εκπαίδευσης Εκπροσώπων Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού), στις σχολές επιμόρφωσης Στελεχών της ΕΛ.ΑΣ και στη Σχολή Εκπαίδευσης Διοικητών Ειρηνευτικών Δυνάμεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.