Η Ελλάδα αξίζει μια ευκαιρία

109

Του Ηλία Χρυσικού*

Το έχω πει στην εκπομπή μου και το έχω γράψει αρκετές φορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ότι επείγει ένας κύκλος συνεννόησης, μια πρωτοβουλία συναίνεσης, ικανή να επιτύχει συμφωνία για τα μείζονα και τα κρίσιμα.

Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια εντάσεων και εσωτερικών συγκρούσεων. Είτε για το μεταναστευτικό, είτε πολύ περισσότερο για την Παιδεία, την εσωτερική ασφάλεια, την ακρίβεια και την Τάξη.

Καιρός είναι να επικρατήσει κοινός τόπος, -για όλα αυτά-, τα τόσο διχαστικά και επίμονα, μήπως και βρει η χώρα μας τη θέση που της αξίζει στον κόσμο.

Στη χώρα μας, ο σπόρος του διχασμού έχει μπει με ύπουλο τρόπο στις φλέβες μας και αυτό που ζούμε δεν είναι ένα τυχαίο.

Όταν, η μισή ανθρωπότητα είναι σκυμμένη στα κινητά τηλέφωνα, δυστυχώς η Δημοκρατία μας “κινδυνεύει” από τις δόλιες μεθοδεύσεις και την πολιτική βλακεία.

Τα μεγάλα λόγια της αντιπολίτευσης, οι υποσχέσεις, η αλλαγή σελίδας και ο προσδιορισμός ενός νέου βηματισμού, -που θα καθορίσει την τύχη και την πορεία στον πολιτικό οδικό χάρτη της χώρας-, δεν στέλνουν μηνύματα ενότητας.

Οι αρχές, το ήθος της Ν.Δ για το σήμερα και το αύριο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, δίνουν αισιοδοξία και πίστη στα ιδεώδη και στα ιδανικά της πατρίδας μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε να κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή, πιο δίκαιη με ευημερία όλης της κοινωνίας. Ήταν η δέσμευση, σ΄ αυτήν τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Αυτή την περίοδο θα κριθούν πολλά και η εκτίμησή μου είναι ότι η Ελλάδα αξίζει μια ευκαιρία.

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pierianews.gr