Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Πιερία υποδέχτηκε θερμά τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

138

Στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του, το Αιγίνιο, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ένταξη έργων ύδρευσης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή του Αιγινίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι αδιανόητο, τη σημερινή εποχή, να μην έχουμε σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης.

Ανέφερε μάλιστα ότι θα προωθηθούν και τα κατάλληλα αρδευτικά έργα σε μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, με μεγάλες ανάγκες άρδευσης. Όπως επίσης δεσμεύτηκε και για την αποπεράτωση και περαιτέρω αξιοποίηση του κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγινίου, που παραμένει σε αχρησία για 40 χρόνια.

Παράλληλα, επισήμανε τη μεγάλη προοπτική και τις δυνατότητες που έχει η Πιερία και συνολικά η Μακεδονία στον τομέα των αλυσίδων εφοδιασμού και των Logistics, λόγω της εξαιρετικά προνομιακής θέσης της.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε γεωκτηνοτροφική μονάδα της περιοχής, όπου επανέλαβε ακόμα μία φορά ότι η Κυβέρνηση στήριξε και θα εξακολουθεί να στηρίζει με κάθε μέσο τον πρωτογενή τομέα, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας.

Μετά τον Κολινδρό, ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στην Κατερίνη, όπου εγκαινίασε τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της «Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης». Επισήμανε μάλιστα ότι η πραγματική πρόοδος μιας αληθινά συμπεριληπτικής κοινωνίας φαίνεται και αξιολογείται από τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζουμε τους συμπολίτες μας, τα Άτομα με Αναπηρία.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα νομοσχέδιο που θα διευκολύνει την προσβασιμότητα για τα Άτομα με Αναπηρία, σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Κατά την επίσκεψή του ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, τον Αναπληρωτή Υπουργών Εσωτερικών, κ.  Στέλιο Πέτσα, τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης, κ. Σταύρο Καλαφάτη, την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου και την επικεφαλής του γραφείου του στη Θεσσαλονίκη, κα. Μαρία Αντωνίου.