Η Μαρία Μίχου με δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης

136

Τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2022, το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, τίμησε με την αγωνιστική της παρουσία η πρώην Βουλευτής Πιερίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου.

Στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διατράνωσαν δυναμικά την αντίθεσή τους στις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης που οδηγούν στην φτωχοποίηση και στην αύξηση του κόστους ζωής, στην συνεχή μείωση της αγοραστικής δύναμη μισθών και συντάξεων, στην αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων, στην απουσία μέτρων περιορισμού της δυσβάσταχτης ανοδικής πορείας της ενέργειας, στην ανεργία.

Η κ. Μίχου συνομιλώντας με εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων και πολίτες που συμμετείχαν στην απεργία της ΓΣΣΕ, έγινε κοινωνός και αποδέκτης της αγωνίας όλων για τα ζωτικής σημασίας καθημερινά προβλήματα με την δυσοίωνη προοπτική επίλυσής τους αλλά και την διαφαινόμενη επιδείνωσή τους, τονίζοντας  παράλληλα την πλήρη στήριξή της στα δίκαια αιτήματα της απεργίας.

Προβαίνοντας σε σχετική δήλωση, επισήμανε: «Στρατηγικός στόχος μας στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στο ζήτημα της αντιμετώπισης της ανεργίας είναι η πλήρης απασχόληση με ποιοτικές θέσεις εργασίας. Με κίνητρα για νέες θέσεις εργασίας. Επιβάλλεται άμεσα  η κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων χρόνων, ενώ η αύξηση και ο καθορισμός του κατώτατου μισθού να περνά μέσω της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όπως αυτός θα καθορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους.

Τα αιτήματα της σημερινής απεργίας, για αύξηση μισθών, άμεση ενίσχυση ευάλωτων κατηγοριών, πάταξη της αισχροκέρδειας, μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια και  διατροφή, στήριξη στην πράσινη ενέργεια, προστασία της εργασίας με έμφαση στους τομείς υγείας και ασφάλειας, συλλογικές συμβάσεις παντού και για όλους, είναι δίκαια και επιβεβλημένα. Τα υποστήριζα και θα συνεχίσω να τα στηρίζω με την αγωνιστική μου παρουσία.»