Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Υπογράφηκε από τον ΥπΑΑΤ η απόφαση για αποζημίωση de minimis στα κάστανα

242

Κατά την σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιώργο Γεωργαντά, η κυρία Μάνη ενημερώθηκε, ότι υπεγράφη η απόφαση για την καταβολή αποζημίωσης de minimis στους καστανοπαραγωγούς, για το έτος 2020, και ότι είναι προς συνυπογραφή από τον Υπουργό Οικονομικών.

Ένα ζήτημα, το οποίο είχε θέσει η Βουλευτής επανειλημμένα και με συνεχείς παρεμβάσεις στην ηγεσία του Υπουργείου. Ένα δίκαιο αίτημα, καθώς οι καστανοπαραγωγοί είχαν υποστεί σημαντικές ζημίες στις παραγωγές τους.

Η κυρία Μάνη έθεσε επίσης το ζήτημα της αποζημίωσης των παραγωγών ρυζιού του Αιγινίου που υπέστησαν ολική καταστροφή από τις χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή στις 2 Οκτωβρίου 2022, ενόψει μάλιστα της αυριανής επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Αιγίνιο, στην οποία θα συνοδεύεται από τον ΥπΑΑΤ.

Επιπλέον, η Βουλευτής επισήμανε τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην εκκαθάριση της de minimis αποζημίωσης για τους καπνοπαραγωγούς που είχαν λάβει επιστρεπτέα προκαταβολή. Ο Υπουργός είναι σε επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών για την επίλυση του θέματος.

Τέλος, στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως αυτά που αφορούν τα ακτινίδια, τα σταφύλια crimson, αλλά και το πάγιο αίτημα για τη μελέτη αντιχαλαζικής προστασίας από αέρος.