Paris Masters: Έκλεισε τον μεγάλο ημιτελικό με Djokovic o Τσιτσιπάς (videos+highlights)

O Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε και το εμπόδιο του Tommy Paul στα δυο σετ για να προκριθεί στα ημιτελικά του Rolex Paris Masters, όπου θα συναντήσει τον Novak Djokovic.

219

Έφτασε τις 60 νίκες (60-21) στη χρονιά και συνεχίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε με 6-2, 6-4 του Tommy Paul στον τελευταίο προημιτελικό του Paris Masters και πήρε μια άνετη και γρήγορη πρόκριση για τα ημιτελικά του Bercy.

Μόλις 76 λεπτά χρειάστηκε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος 4 φορές με break point στο εναρκτήριο game της αναμέτρησης, αλλά έμεινε στο ύψος του και τελικά κράτησε το σερβίς του μετά από ένα game με 5 ισοπαλίες.

Στο αμέσως επόμενο game έκανε το break και με συνοπτικές διαδικασίες έφτασε στο 3-0, αποκτώνας ένα ξεκάθαρο προβάδισμα. Αργότερα βρέθηκε ξανά σε δύσκολη θέση από τη γραμμή του σερβίς, αλλά επέστρεψε από το 0-40 και έκανε το 4-1. Αφού έσβησε και τα 7 break points που αντιμετώπισε, έκλεισε με νέο break το 1ο σετ, για το 6-2.

Στο 2ο σετ ο Paul σταθεροποιήθηκε από τη γραμμή του σερβίς και ανέβασε συνολικά την απόδοσή του, ο Στέφανος όμως δεν πτοήθηκε και φρόντισε και εκείνος να μην απειληθεί στο σερβίς.

Στο 10ο game ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος παίκτης που απείλησε και αξιοποίησε το μοναδικό κακό game από το σερβίς του Paul στο σετ, για να κάνει break με love και να “κλειδώσει” τη νίκη του, 1 ώρα και 16 λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Τσιτσιπά με αντίπαλο τον Paul, σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας έγινε ο πρώτος παίκτης στο 2022 που φτάνει τις 60 νίκες, ενώ είναι ρεκόρ και για τον ίδιο, αφού αυτή είναι η πρώτη σεζόν που φτάνει σ’ αυτό τον αριθμό νικών.

Αύριο, στις 17:30 ώρα Ελλάδας, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Djokovic σε έναν μεγάλο ημιτελικό στο Παρίσι και επαναληπτικό του πρόσφατου τελικού που έπαιξαν οι δυο τους στην Αστάνα, με νικητή τον Σέρβο. Ο Nole προηγείται συνολικά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με το εμφατικό 8-2 νίκες.

Ο Τσιτσιπάς για 1η φορά στην καριέρα του θα παίξει στο ημιτελικό του τουρνουά του Bercy, ενώ αυτός θα είναι ο 5ος ημιτελικός του για φέτος σε Masters διοργάνωση – έχει περισσότερους από κάθε άλλη σεζόν – και ο 13ος συνολικά στην καριέρα του. Στους 6 από αυτούς είχε ηττηθεί και στους 6 ήταν νικητής, με το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν σε ημιτελικούς Masters διοργανώσεων να είναι το πολύ καλό 3-1.

Δείτε εδώ στιγμιότυπα όλων των προημιτελικών του Paris Masters: