Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου – Ολομέλεια Βουλής: Αίτημα για αύξηση οργανικών θέσεων πυροσβεστών στην Πιερία

Συμμετοχή πυροσβεστικών υπηρεσιών Πιερίας στην αεροδιάσωση ζήτησε η Βουλευτής - ομιλία για τον νέο Εθνικό Μηχανισμό Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης

225

Στην ιδιαίτερη αξία που θα έχει ο μηχανισμός για την Πιερία και τον Όλυμπο, ένα βουνό που υποδέχεται περί τους 200.000 επισκέπτες το χρόνο και στο οποίο σημειώνονται τα περισσότερα ορειβατικά ατυχήματα σε όλη τη χώρα, στάθηκε η κυρία Μάνη.

Καθώς μάλιστα, όπως τόνισε, μαζί με την ΕΜΑΚ προστρέχουν για τη διάσωση και οι τοπικές πυροσβεστικές υπηρεσίες της Πιερίας, η Βουλευτής ζήτησε από το βήμα της Ολομέλειας την αύξηση των οργανικών θέσεων και την περαιτέρω ενίσχυσή των Πυροσβεστικών υπηρεσιών της Πιερίας με εκπαιδευμένο και ηλικιακά ανανεωμένο προσωπικό.

Προτείνοντας παράλληλα, ότι ενόψει του νέου εθνικού μηχανισμού θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα στελέχη των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Πιερίας στα πληρώματα της αεροδιάσωσης, καθότι είναι ήδη άριστοι γνώστες της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος εθνικός  μηχανισμός «Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος» θα συμβάλει και στη διάσωση ανθρώπινων ζωών, αλλά και στην αναβάθμιση του ορεινού τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που αποτελούν στοίχημα για την Κυβέρνηση.

Κλείνοντας, την εισήγησή της η κυρία Μάνη αναφέρθηκε στον Όλυμπο, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά. «Κύριε Υπουργέ, θα επαναλάβω χωρίς ίχνος σωβινισμού ότι ο Όλυμπος, ο πρώτος από το 1938 Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας, το βουνό με το μοναδικό φυσικό κάλλος και τον μύθο που τον περιβάλλει, για τον οποίο μάλιστα έχει υποβληθεί πριν λίγες ημέρες από το Υπουργείο Πολιτισμού αίτηση υποψηφιότητας για ένταξή του στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Ουνέσκο, είναι ένα εθνικό brand name, ένα εθνικό κεφάλαιο το οποίο δεν αφορά μόνο την Πιερία, αλλά όλη την Ελλάδα και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε».

Παρακολουθήστε την ομιλία εδώ: