Δήμος Κατερίνης: Ξεκίνησε η ανάπλαση της Λεωφόρου Στρατού στην Τ.Κ. Παραλίας

ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

205

Τη δημιουργία ενός ανθρώπινου και φιλικού παραλιακού μετώπου, καθώς και την οικονομική αναζωογόνησή του σηματοδοτεί η έναρξη των παρεμβάσεων ανάπλασης της οδού Λεωφόρου Στρατού, στην Τοπική Κοινότητα Παραλίας.

Με δεδομένο, ότι, κατά την τουριστική περίοδο, η Λεωφόρος Στρατού αποτελεί έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους του παραλιακού μετώπου, καθώς είναι η πρώτη παράλληλη οδός μετά την ακτογραμμή, η ανάπλασή της, που  θα διαμορφωθεί κατά το πρότυπο του υφιστάμενου τμήματος της οδού Αγίου        Νικολάου (από την Πλατεία προς Ναυτικό Όμιλο) αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης κατοίκων και επισκεπτών.

Κώστας Κουκοδήμος: Αισθητική αναβάθμιση και έργο πνοής στο παραλιακό μέτωπο

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Μορφακίδη, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Παραλίας Γιάννη Μέγκα και παρουσία του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στο χώρο έναρξης των παρεμβάσεων, ενώ αναφερόμενος στο έργο σημείωσε ότι εντάσσεται στη λογική της πλήρους αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου: «Η αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του μοναδικού αυτού αναπτύγματος της Παραλίας δίπλα στη θάλασσα, ένα έργο πνοής που θα αλλάξει ριζικά  την περιοχή, μία σημαντική παρέμβαση, γίνεται πράξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, ενώ όπως πρόσθεσε: «Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, πραγματοποιήσαμε καθοριστικά βήματα με έργα και δράσεις στο παραλιακό μέτωπο, ενώ με τη μεγάλη αυτή παρέμβαση βελτιώνουμε αισθητά την εικόνα του αστικού παραλιακού περιβάλλοντος και των ακτών μας». 

Ικανοποίηση πάγιου αιτήματος των κατοίκων 

«Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και των επιχειρηματιών της Παραλίας ικανοποιείται. Τα αποτελέσματα της μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή τα τελευταία τρία χρόνια, πλέον γίνονται ορατά. Επιταχύνουμε τους ρυθμούς, προκειμένου να επιτύχουμε την έγκαιρη και εμπρόθεσμη ολοκλήρωση του έργου, που αναβαθμίζει την περιοχή και αλλάζει τον τόπο μας προς το καλύτερο» δηλώνει από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Μορφακίδης.

Η ταυτότητα των εργασιών

Το έργο προϋπολογισμού 511.500,00 € εκτείνεται από το ύψος της πλατείας (Αγία Φωτεινή – τέλος σταμπωτού δαπέδου), έως τη διασταύρωση με την οδό Βενιζέλου (ΜΕΝΤΑ), ενώ η χρηματοδότησή του εξασφαλίστηκε από το πρόγραμμα “Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020”.

Πιο συγκεκριμένα: το τμήμα της Λ. Στρατού που αναπλάθεται έχει μήκος 273μ. ενώ το πλάτος της μεταβάλλεται, με μέσο πλάτος 12μ. συμπεριλαμβανομένων και των υφιστάμενων πεζοδρομίων. Επιπλέον, η οδός θα αναβαθμιστεί αισθητικά και περιβαλλοντικά με την τοποθέτηση – χρήση βιοκλιματικών υλικών, ενώ εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε όλα τα σημεία της διαμόρφωσης, καθώς καταργούνται οι ανισοσταθμίες μεταξύ πεζοδρομίων και οδοστρώματος κίνησης οχημάτων, και τοποθετούνται  ειδικά πλακίδια όδευσης οδηγού τυφλών.

Επίσης, στο επίκεντρο των παρεμβάσεων είναι η τοποθέτηση σε μήκος 180μ. ένθεν και ένθεν του άξονα της οδού (μεταξύ αγωγών και ρυμοτομικών) νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού αποτελούμενου από 16 ιστούς με τα ανάλογα φωτιστικά σώματα (τύπου LED), πίλαρ και υπόγειες καλωδιώσεις.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων προβλέπονται: τοποθέτηση αγωγών αποχέτευσης ομβρίων, κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής, τοποθέτηση  αγωγών αποχέτευσης ομβρίων για την παροχέτευση των ομβρίων της Λ. Στρατού προς το υφιστάμενο δίκτυο, καθώς και κατασκευής καναλιού μικρής παροχής, προκειμένου να οδηγούνται τα όμβρια προς τα φρεάτια υδροσυλλογής κ.ο.κ.

 

Η ολοκλήρωσή του έργου εκτιμάται ότι θα γίνει το αργότερο στο τέλος της άνοιξης του επόμενου έτους.