Καράτε: Παγκόσμιος πρωταθλητής στους έφηβους ο Ηλίας Ψωμάς στο Ικόνιο

Ο Ηλίας Ψωμάς χάρισε μια σπουδαία επιτυχία στο ελληνικό καράτε, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στους έφηβους στα +70κ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ικόνιο.

209

Σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό καράτε με τον Ηλία Ψωμά να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε εφήβων, νεανίδων, νέων και U21 που διεξάγεται στο Ικόνιο της Τουρκίας.

Ο Ψωμάς αγωνιζόμενος στην κατηγορία των +70κ. στου έφηβους με εντυπωσιακές εμφανίσεις έφθασε στον τελικό του Σαββάτου (29/10) εκεί όπου νίκησε τον Εσθονό, Σαβέλι Μπολότσκι με 8-0 και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης την Τετάρτη (26/10) ο αθλητής της Δόξας Γαλατσίου νίκησε κατά σειρά τον Λετονό, Άλεκς Καζάνστεφς με 4-1, τον Τούρκο, Τουχανάν Τσελίκ με 3-2, τον Τυνήσιο, Ραϊέν Γκαζουανί και τον Ουκρανό, Μάτβιο Περεούντα με 2-0.

Κατά την καθιερωμένη ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας που κατακτά το χρυσό μετάλλιο, ο ελληνικός εθνικός ύμνος ακούστηκε μέσα στο στάδιο αλλά διακόπηκε προτού τελειώσει, όπως αποτυπώνεται σε βίντεο.

Ωστόσο, Έλληνες ακούγονται να συνεχίζουν να τραγουδούν μόνοι τους μέχρις ότου ολοκληρώσουν τον εθνικό ύμνο.