Νίκος Λακασάς: Δήλωση υποψηφιότητας για τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού

219

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η στασιμότητα, η αδράνεια και η ατολμία είναι τα χαρακτηριστικά που κυριάρχησαν τα τελευταία πολλά χρόνια στη βόρεια Πιερία.

Οι υποκριτικές και εύκολες δικαιολογίες δεν καλύπτουν την ευθύνη κανενός απέναντι στην ανικανότητα και την έλλειψη στοιχειώδους σχεδιασμού. Απεναντίας, απωθούν τους δημότες και κυρίως τους νέους από την πολιτική σκηνή.

Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής μας είναι τεράστιες, αρκεί να υπάρχει θέληση, όραμα και σωστή οργάνωση. Απαιτούνται παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες μιας ανανεωτικής, δυναμικής δημοτικής αρχής με όραμα για τον τόπο.

Όμως η καταγραφή και η απόδοση ευθυνών δεν ωφελεί σε τίποτα και δεν βοηθά σε καμία επίλυση προβλήματος. Σημασία έχει το τι πρέπει να γίνει τώρα για το αύριο.

Γι αυτό το τώρα και γι αυτό το αύριο δηλώνω τη διάθεσή μου να τεθώ επικεφαλής μιας συλλογικής προσπάθειας και να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές του 2023.

Αξιοποιώντας την εμπειρία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση από τις θέσεις που υπηρέτησα ως επιστημονικός Συνεργάτης Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, ως Γενικός Γραμματέας Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης, ως μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ελλάδας, ως Γενικός Γραμματέας Δήμου Δίου Ολύμπου και ως Διοικητικός Διευθυντής Φεστιβάλ Ολύμπου, αλλά και την αγάπη μου για τον τόπο που επένδυσα με την οικογένειά μου, που εργάζομαι, που ζω και μεγαλώνω τα παιδιά μου, θέτω ως στόχο τη διαμόρφωση και τον σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης πολιτικής ανάπτυξης του δήμου. Νιώθω ότι είμαι έτοιμος να αναλάβω τη διοίκηση του δήμου μας και αποφασισμένος να αναμετρηθώ με τα προβλήματα και την πρόκληση να γίνουμε Δήμος πρότυπο!

Από σήμερα ξεκινώ και επίσημα αυτό που κάνω χρόνια τώρα στην καθημερινότητά μου. Ξεκινώ το διάλογο και τη συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου μας και με τους δημότες έναν έναν, αξιοποιώντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας,  καταγράφοντας τα προβλήματα και ακούγοντας προτάσεις, ώστε να διαμορφώσουμε μαζί ένα πρόγραμμα δράσης για τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό σας χρειάζομαι δίπλα μου!

Με όραμα να δημιουργηθεί ένας δήμος σύγχρονος, ανθρώπινος, με κοινωνική και περιβαλλοντική δράση, ασφαλής, χωρίς το αίσθημα της αδικίας, ένα δήμος με υποδομές για μελλοντικές επενδύσεις, ένας δήμος για τον οποίο θα είμαστε πραγματικά περήφανοι.

 Το “εγώ” θα γίνει “εμείς”…

Αρχίζουμε δουλειά!

Σας ευχαριστώ…

Νίκος Σ. Λακασάς

Υποψήφιος Δήμαρχος

Δήμου Πύδνας – Κολινδρού