Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία (φωτο, video)

558

Της Μαρίας Βούλγαρη,

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» αναφέρει χαρακτηριστικά το 1824 ο Ανδρέας Κάλβος, στο ποίημά του Εις Σάμον, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εξυμνήσει τη γενναιότητα και την ανδρεία και η αλήθεια είναι ότι δίχως Αρετή και Τόλμη δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα.

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στην πρώτη Βουλή των Ελλήνων στα πλαίσια της δεύτερης ημέρας του Φεστιβάλ “Χορωδιακός Οκτώβρης” στο Ναύπλιο η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, η μεικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών και μέλη της χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης” με μαέστρο τον κο.Ευθυμιο Μαυρίδη παρουσίασαν το επετειακό πρόγραμμα “θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία“.

Η συγκίνηση μεγάλη και οι φωνές ενώθηκαν και έγιναν μια! Η δική μου η πατρίδα έχει μοιραστεί στα δυο, τραγούδησε η Ιωάννα Ηλιάδου και η χορωδία του Δήμου Αθηένου από την Κύπρο σηκώθηκε και άρχισε να τραγουδά, μαζί τους και οι υπόλοιπες χορωδίες που συμμετείχαν την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ σμίξανε!

Τα συναισθήματα ανάμικτα και δυνατά, αυτό παρέσυρε και τον κόσμο! Οι εντυπώσεις που έμειναν πίσω είναι οι καλύτερες! Καλλιτεχνικός διευθυντής της όλης διοργάνωσης ο αρχιμουσικός κος. Θεοδόσης Αντωνιάδης!

Μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν, σολίστες, μουσικούς και χορωδούς!

Η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης ξεκινά δυναμικά, ανοίγει της πόρτες της και μας καλεί όλους να συμμετέχουμε για την ανάδειξη του πολιτισμού στην πόλη μας και όχι μόνο!