Στην ανακρίτρια σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου – Απολογείται για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

103

Ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας θα οδηγηθεί σήμερα μετά τις 9 το πρωί η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να λογοδοτήσει ως υπαίτια για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Η 34χρονη κρατείται προσωρινά, από τον περασμένο Απρίλιο, για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης, της Τζωρτζίνας. Σήμερα έρχεται αντιμέτωπη με τις δικαστικές αρχές για δύο προγενέστερα εγκλήματα που της καταλογίζονται.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών καλείται σήμερα να απολογηθεί για τη δολοφονία της Μαλένας, 3,5 ετών, στις 13 Απριλίου 2019, ενώ το παιδί είχε κάνει επιτυχημένη θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου», καθώς και για τη δολοφονία της μόλις έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Καθώς αναμένεται από μέρα σε μέρα ο προσδιορισμός της δίκης της Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, η 34χρονη έχει ακόμη μία δικογραφία σε βάρος της σύμφωνα με την οποία και τα άλλα δύο κοριτσάκια χάθηκαν από τα χέρια της μητέρας τους.

Μια πληθώρα στοιχείων που έχουν συλλέξει οι αρχές οδηγεί στην 34χρονη ως την μοναδική υπαίτια για τις δολοφονίες των δύο κοριτσιών. Η μητέρα, σύμφωνα με όσα της αποδίδονται, φαίνεται να λειτουργούσε με ένα συγκεκριμένο τρόπο με σκοπό να τερματιστεί η ζωή των παιδιών.

Στην δικογραφία η Μαλένα περιγράφεται ως «ένα παιδί κοινωνικό και πρόσχαρο», που «έφυγε εντελώς ξαφνικά» ενώ είχε ξεπεράσει το πρόβλημα της λευχαιμίας και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει την χημειοθεραπεία, χωρίς να εντοπιστεί άλλο ζήτημα υγείας.

Όσον αφορά στο μικρότερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, την Ίριδα που πέθανε στο δωμάτιο που κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, η εκτίμηση των δικαστικών αρχών περί εγκληματικής ενέργειας της μητέρας βασίζονται κυρίως στα σημάδια αίματος στο στόμα της. Και σε αυτήν την, κατά τις αρχές, δολοφονία, η μητέρα φαίνεται να καθυστέρησε να ειδοποιήσει τις ιατρικές υπηρεσίες, γεγονός που προκύπτει από την νεκρική ακαμψία που είχε επέλθει όταν πήγαν στο σπίτι της οικογένειας.

Η 34χρονη που αρνείται όσα τις αποδίδονται, αναμένεται να ζητήσει από την δικαστική λειτουργό να της δώσει πολυήμερη προθεσμία ώστε ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας να μελετήσει όλα τα στοιχεία του φακέλου και να προετοιμάσει με την εντολέα του την απολογία που θα επιχειρήσει να αντικρούσει τις κατηγορίες.