Η σκυτάλη της διεθνούς σκυταλοδρομίας “Running Out of Time” θα περάσει από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

137

Τρεις σταθμούς μέσα στον Δήμο Δίου-Ολύμπου περιλαμβάνει η διεθνής σκυταλοδρομία “Running out of time”, που ξεκίνησε στη Γλασκώβη της Σκωτίας στις 30 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα τα “Όστρια” την παραλία Γρίτσα Λιτοχώρου, τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λεπτοκαρυάς και το Μνημείο Ηρώων Πλαταμώνα, τρία σημεία κοντά στις τρεις αντίστοιχες βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία ακτές του Δήμου.

Δρομείς και ποδηλάτες διασχίζουν την Ευρώπη, μεταφέροντας τη σκυτάλη σε συνολικά 18 χώρες, σε μία διαδρομή 7.767 χλμ μέσα σε 38 ημέρες. Στόχος είναι να παραδοθεί η σκυτάλη και το μήνυμα για την αναγκαιότητα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλους στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27 στο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 6 – 18 Νοεμβρίου 2022.

Πιο συγκεκριμένα το ταξίδι της σκυτάλης στην Ελλάδα θα ξεκινήσει από τη Μεγάλη Πρέσπα τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου.

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες, θα περάσουν από τη Βέροια και την παραλία της Κατερίνης, όπου θα γίνει μια μικρή τελετή στο βραβευμένο με Γαλάζια Σημαία και Green Key ξενοδοχείο Mediterranean Village με συμμετοχή υποστηρικτών και μαθητών τοπικών σχολείων.

Η σκυταλοδρομία θα συνεχιστεί στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, με τρεις διαδρομές:

– “Όστρια” (ακτή Γρίτσας Λιτοχώρου) προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λεπτοκαρυάς (διαδρομή 583) https://running-out-of-time.com/route/583
– Σιδηροδρομικός Σταθμός Λεπτοκαρυάς προς το Μνημείο Ηρώων Πλαταμώνα (διαδρομή 584) https://running-out-of-time.com/route/584 και
– Μνημείο Ηρώων Πλαταμώνα προς Κάτω Όλυμπο (Καντίνα “Ζάχου”) (διαδρομή 585) https://running-out-of-time.com/route/585

Συγκεκριμένα τη διαδρομή 584 έχει αναλάβει η κα Μαρία Μπαξεβάνου με το “plus minus Gifted” και μία ομάδα Χαρισματικών  δρομέων.

Στην Ελλάδα, τη διοργάνωση συντονίζει η ΜΚΟ Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) ως εκπρόσωπος του Foundation for Environmental Education (FEE). Πρόκειται για την παλαιότερη οργάνωση με δράσεις εθνικής εμβέλειας από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού περιβάλλοντος. Η δραστηριότητά της περιλαμβάνει περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, έργα και προγράμματα προστασίας της φύσης, περιβαλλοντική εκπαίδευση, αειφορική διαχείριση στον τομέα του τουρισμού και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Τη σκυταλοδρομία υποστηρίζουν η UNESCO και η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (United Nations Framework Convention on Climate Change – UNFCCC) καθώς και σημαντικές προσωπικότητες, με προεξάρχοντα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο.

Διαβάστε περισσότερα για την διεθνή σκυταλοδρομία “Running out of time” εδώ: Σκυταλοδρομία Running Out of Time (eepf.gr): https://eepf.gr/el/skitalodromia-running-out-of-time

Δείτε ζωντανά την πορεία της σκυταλοδρομίας εδώ: https://running-out-of-time.com/map