Η Ορχήστρα Νέων Δίου έπαιξε για τον Δημήτρη Παντερμαλή

186

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου τελέστηκε στο Δίον το 40ήμερο μνημόσυνο του αείμνηστου καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη κ.κ. Γεωργίου.

Μετά το τρισάγιο, η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, έπαιξε στο μνήμα του καθηγητή, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Πατρή, ένα από τα αγαπημένα του τραγούδια την ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ του Μίκη Θεοδωράκη. Ερμήνευσε ο τενόρος της Λυρικής Σκηνής, Μπάμπης Βελισσάριος.

Προλόγισε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, επισημαίνοντας την εκτίμηση που είχε ο καθηγητής για τα παιδιά της ορχήστρας Δίου, τα οποία τίμησε δύο φορές προσκαλώντας την ορχήστρα σε μεγάλες επετειακές εκδηλώσεις του μουσείου της Ακρόπολης. Κλείνοντας ευχαρίστησε τον αείμνηστο καθηγητή, για όσα πρόσφερε στο Δίον και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, ο βουλευτής Φώντας Μπαραλιάκος, η πρώην βουλευτής και πολιτευτής Μαρία Μίχου, ο πρώην βουλευτής Νίκος Κάκαλος, ο αντιδήμαρχος Δίου Ολύμπου, Διονύσης Φόλιος, ο πρώην δήμαρχος Δίου, Δημήτρης Καραΐσκος, ο Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Δημήτρης Λιόλιος, ο ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ και πρώην ευρωβουλευτής, Ιωάννης Κουκιάδης, η οικογένεια του αείμνηστου καθηγητή, πολλοί συνάδελφοι του αρχαιολόγοι, εργαζόμενοι στην ΕΦΑ Πιερίας και πλήθος κόσμου.