Θρακικός Γανόχωρας – Εκδήλωση τιμής και μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

172

Την Παρασκευή 21/10/22 πραγματοποιήσαμε στον σύλλογό μας μία εκδήλωση μνήμης , με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα και τους πρόσφυγες Έλληνες από την Αν. Θράκη, την Μικρά Ασία και τον Πόντο. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι οφείλουμε να διατηρούμε άσβεστη την ιστορική μνήμη, να θυμίζουμε στους παλαιότερους αλλά και να μεταλαμπαδεύουμε την γνώση στους νεότερους.

Πολύτιμος αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Γανόχωρας, Άνω Αγίου Ιωάννη και Τριλόφου κ. Πατσιούρα Ανδρονίκη και οι μαθητές του Δημοτικού μας Σχολείου, οι οποίοι μας θύμισαν με τις απαγγελίες τους την Ιστορία των Προσφύγων του Τόπου μας. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Πατσιούρα Ανδρονίκη για την άψογη συνεργασία και πάνω από όλα τους μαθητές  καθώς και τους γονείς τους, οι οποίοι με ενθουσιώδη προθυμία συνέβαλαν καθοριστικά στην πραγματοποίηση του σκοπού της εκδήλωσης. Επιπλέον τους χορευτές του συλλόγου μας, αλλά και την Νεκταρία Πούλιου, η οποία μας ταξίδεψε μουσικά με τις ερμηνείες της  και τον Διονύση Ευθυμιάδη που με το κανονάκι του απέδωσε άριστα τους ήχους της Αν. Θράκης.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους  ο σεβαστός Πατέρας Δημήτριος της ενορίας Γανόχωρας, ο Βουλευτής Ν.Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Ν.Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, η εκπρόσωπος της Βουλευτού Ν.Πιερίας κ. Άννας Μάνη Παπαδημητρίου, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Ν.Πιερίας κ. Σάββα Χιονίδη και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σάββας Καρυπίδης, η Πρόεδρος των Δημοτικών Πάρκινγκ Κατερίνης κ. Ασημίνα Πούλιου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θωμάς Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Γανόχωρας κ. Λευτέρης Σουλής καθώς και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Γιάννης Ντούμος.

Ευχαριστούμε θερμά την Θρακική Εστία Κατερίνης και την Ένωση Ποντίων για την παρουσία τους.

Ξεχωριστά να ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους, τους εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γανόχωρας, Άνω Αγίου Ιωάννη και Τριλόφου καθώς και τα παιδιά των ΣΥΔ της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης.