Stockholm Open: Διατήρησε το αήττητο και μπήκε 4άδα ο Στεφ! (videos+highlights)

O Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με straight-sets τον Mikael Ymer και στην 5η τους συνάντηση, έφτασε τις 55 νίκες στη φετινή σεζόν ισοφαρίζοντας το καλύτερό του ρεκόρ και εξασφάλισε την παρουσία του στους ημιτελικούς του Stockholm Open.

150

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διατήρησε το αήττητο σερί που τρέχει στη Στοκχόλμη (6-0), αλλά και το αήττητο ρεκόρ του απέναντι στον Mikael Ymer (5-0, 13-0 τα σετ), τον οποίο κέρδισε με 7-5, 6-3, για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Stockholm Open.

Ο Στέφανος ισοφάρισε το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες που έχει σε μια σεζόν στην καριέρα του, το οποίο είχε σημειώσει την περσινή σεζόν, με 55 νίκες. Είναι θέμα χρόνου να το ξεπεράσει, ενώ είναι πολύ κοντά και στο milestone των 60 νικών σε μια χρονιά.

Δεν είχε εύκολο έργο στα προημιτελικά της Στοκχόλμης ο Στέφανος, που αντιμετώπισε έναν πολύ καλό Ymer, που βρισκόταν πίσω από κάθε μπάλα. Παρά το γρήγορο break του Έλληνα πρωταθλητή για το 3-1 στο 1ο σετ, ο Σουηδός ανέβασε το επίπεδό του και έβαλε δύσκολα στον Στεφ στα επόμενα λεπτά.

Στο 5o game ο Τσιτσιπάς ανταπεξήλθε, σβήνοντας 3 break points για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 4-1. Στο επόμενο game έχασε εκείνος 3 break points για το 5-1 και τελικά ο Ymer κράτησε για το 4-2. Και στο 7ο game ήρθε αντιμέτωπος με 3 break points ο Τσιτσιπάς, που άντεξε και πάλι, για να κάνει το 5-2.

Παρόλα αυτά ο Ymer συνέχισε να πιέζει και να είναι καλύτερος στα μεγάλα ράλι, για να επιβραβευτεί τελικά με το break στο 9ο game, μειώνοντας σε 5-4. Επέστρεψε για τα καλά στο σετ ισοφαρίζοντας ο Σουηδός, ενώ στο 11ο game είχε τη μεγάλη ευκαιρία να φέρει τα πάνω κάτω, στο 5-5, 30-40.

Ο Τσιτσιπάς έσβησε και αυτό το break point, σβήνοντας συνολικά τα 7 από τα 8 που αντιμετώπισε σε αυτό το 1o σετ, για να κρατήσει το σερβίς του και να περάσει μπροστά με 6-5. Στη συνέχεια ο Έλληνας τενίστας έκανε ένα πολύ καλό game και “έσπασε” το σερβίς του Σουηδού, για να πάρει τελικά το σετ με 7-5.

Το 1ο σετ μπορεί να ξεπέρασε τη μια ώρα σε διάρκεια, στο 2ο όμως ο Τσιτσιπάς κατόρθωσε να κάνει break με το καλημέρα για το 2-0 και στη συνέχεια επέστρεψε από το 15-40 και έσβησε 3 break points, για να φτάσει και στο 3-0.

Μετά απ’ αυτό όλα έγιναν ευκολότερα για τον Στέφανο, που βρήκε πολύ καλό ρυθμό στο σερβίς του, έχασε μόλις 2 πόντους στα 3 επόμενα service games του και έκλεισε χωρίς άγχος αυτό το σετ.

Δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία υπό πίεση και σβήνοντας τα 10 από τα 11 break points που αντιμετώπισε απόψε, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει το 5 στα 5 με αντίπαλο τον Ymer, από τον οποίο δεν έχει χάσει ποτέ σετ.

Αύριο, στις 19:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), θα διεκδικήσει την 7η πρόκρισή του σε τελικό στη φετινή σεζόν, απέναντι στο νικητή της τελευταίας σημερινής αναμέτρησης, μεταξύ του Frances Tiafoe και του Emil Ruusuvuori.

Δείτε εδώ στιγμιότυπα των προημιτελικών: