Guadalajara Open: Κέρδισε και έμεινε στο κυνήγι του WTA Finals η Σάκκαρη (highlights)

Η Μαρία Σάκκαρη συνδύασε με μια καλή εμφάνιση την πρεμιέρα της στη Γουαδαλαχάρα, επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Marta Kostyuk και διατηρείται "ζωντανή" στο κυνήγι της πρόκρισης για το WTA Finals.

199

Η Σάκκαρη μπορεί να πήρε μια “καθαρή” νίκη με 6-4, 6-4 επί της Kostyuk, όμως η Ουκρανή πάλεψε πολύ σκληρά και το παιχνίδι πλησίασε τις 2 ώρες σε διάρκεια.

Το 1ο σετ ξεπέρασε τη μια ώρα, με τις δυο παίκτριες να ανταλλάζουν από ένα break στα πρώτα δυο games, τα οποία ήταν πολύ μεγάλα σε διάρκεια. Αργότερα η Σάκκαρη πέρασε ξανά μπροστά με break για το 3-2 και η Kostyuk απάντησε ξανά άμεσα, ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Τελικά η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε νέο break για να βρεθεί μπροστά με 5-4 και στο 10ο game κατάφερε να σβήσει 2 break points και να κρατήσει το σερβίς της, για να κάνει το 6-4 και να μπει σε θέση οδηγού.

Στο 2ο σετ τα games ήταν πιο σύντομα, αλλά και πάλι οι δυο παίκτριες ήταν πολύ κοντά. Η Σάκκαρη χρειάστηκε να σβήσει τα 2 πρώτα break points του σετ, για να επιστρέψει από το 2-3, 15-40 και να ισοφαρίσει σε 3-3.

Λίγο αργότερα, η Ελληνίδα τενίστρια έκανε το πρώτο και μοναδικό break στο 2ο σετ, για να περάσει μπροστά σε ένα κρίσιμο σημείο με 5-4, ενώ και στο 10ο game κατάφερε να βγει από πολύ δύσκολη θέση, αφού ανέτρεψε το 0-40 και με 5 πόντους στη σειρά κράτησε το σερβίς της και “κλείδωσε” τη νίκη, έπειτα από 1 ώρα και 57 λεπτά αγώνα.

Δεν ήταν σε καμία περίπτωση μια εύκολη πρεμιέρα για τη Σάκκαρη, που κατάφερε να βάλει τέλος στο σερί τριών διαδοχικών ηττών που είχε και το έκανε απέναντι σε μια πολύ καλή παίκτρια, που αγωνίστηκε και χθες στη Γουαδαλαχάρα, συντρίβοντας την Aliaksandra Sasnovich με 6-1, 6-3, είχε δηλαδή περισσότερο χρόνο για να εγκλιματιστεί στις πολύ διαφορετικές συνθήκες της Γουαδαλαχάρα.

H Σάκκαρη έκανε το 2 στα 2 απέναντι στην Kostyuk και πήρε μια πολύτιμη νίκη για το Race του WTA Finals, αφού στη live κατάταξη ξεπερνάει τη Veronika Kudermetova. Αν η Ρωσίδα ηττηθεί από την φορμαρισμένη Donna Vekic απόψε, τότε η Σάκκαρη θα γίνει το μεγάλο φαβορί για να πάρει την πρόκριση για το Finals.

Στον 2ο γύρο του Guadalajara Akron Open, η Ελληνίδα τενίστρια, Νο.4 στο ταμπλό, θα αντιμετωπίσει μια εκ των Danielle Collins και Magdalena Frech, με την Collins να είναι επίσης μια από τις παίκτριες που διεκδικούν να μπουν στο Finals.