Υποδοχή των αντιπροσωπειών Μάινταλ Γερμανίας & Μόουσμπουργκ Αυστρίας από τον Δήμαρχο Κατερίνης

Κώστας Κουκοδήμος: Η εποικοδομητική συνεργασία μας θα συνεχιστεί με ευθύνη &  ενθουσιασμό

136

Αντιπροσωπείες των αδελφοποιημένων με την Κατερίνη πόλεων Μόουσμπουργκ Αυστρίας και Μάινταλ Γερμανίας, οι οποίες πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην Κατερίνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού απελευθέρωσης της πόλης, υποδέχτηκε το πρωί, στο γραφείο του, ο Δήμαρχος  Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.

«Η εποικοδομητική συνεργασία μας σε ζητήματα πολιτισμού, τουρισμού, κοινών προγραμμάτων, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί. Θα δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση  με ευθύνη και ενθουσιασμό» τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, υποδεχόμενος τις δύο αντιπροσωπείες.

Όπως μάλιστα τονίσθηκε στη διάρκεια της επίσκεψης, οι τρεις Δήμοι ξεκινούν τις διαδικασίες υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των σχολείων τους, σε επίπεδο πολιτιστικό, αθλητικό και φυσικά εκπαιδευτικό, με αφετηρία το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

«Οδηγημένοι από την επιθυμία των πολιτών μας για σχέσεις ειρήνης και αλληλεγγύης, συνεχίζουμε την πολυεπίπεδη δημιουργική μας συνεργασία», σημείωσε,  ο Δήμαρχος Μόουσμπουργκ Herbert Gaggl, ενώ ο Martin Fischer, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάινταλ, μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς της Δημάρχου και έκανε λόγο «για χρόνια διαρκούς  φιλίας, όπου οι άνθρωποι δύο πόλεων με διαφορετική κουλτούρα συναντήθηκαν, συνεργάστηκαν με εποικοδομητικό τρόπο για μια σειρά ζητημάτων, που τα επόμενα χρόνια μπορούν αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο».

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Κατερίνης, Πρωτοβάθμιας Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου και Δευτεροβάθμιας Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος, ο συμπατριώτης μας πρώην – Δημοτικός Σύμβουλος  Μάϊνταλ   Δημήτρης Ασαρίδης, ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες των μελών των δύο αποστολών για την φιλοξενία του Δήμου Κατερίνης, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών ανάμεσα στους εκπροσώπους των Δήμων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στη διάρκεια φιλοξενίας των αποστολών στην Κατερίνη, οι εκπρόσωποι τους – μεταξύ άλλων – επισκέφτηκαν τοπόσημα της πόλης, περιηγήθηκαν στην παραλιακή ζώνη, στην Ορεινή Κατερίνη & Πιερία γενικότερα, ενώ επισκέφτηκαν το  εκθετήριο του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας, όπου ξεναγήθηκαν και τους επιφυλάχτηκε θερμή υποδοχή, από τον πρόεδρο και τα μέλη του ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ».