Σεπόλια: Νέα σύλληψη για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης

129

Ξεδιπλώνεται το κουβάρι της υπόθεσης βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στα  Σεπόλια,  με την αστυνομία να εκτελεί ένα ακόμη ένταλμα σύλληψης, αυτή τη φορά εις βάρος ενός 34χρονου. Πρόκειται για την 6η σύλληψη που σχετίζεται με τη σοκαριστική υπόθεση.

O 34χρονος που εργάζεται σε οικογενειακή επιχείρηση εντοπίστηκε μέσω της ίδιας εφαρμογής που χρησιμοποιούσαν και οι υπόλοιποι άνδρες που έκλειναν ραντεβού με τον Ηλία Μίχο για να βιάσουν την 12χρονη.

Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί αύριο το πρωί στον Eισαγγελέα.

Ένας άλλος 39χρονος άνδρας εμφανίστηκε αυτοβούλως το απόγευμα της Κυριακής στη ΓΑΔΑ για να δώσει κατάθεση. Υποστήριξε ότι είχε συνομιλήσει με την ανήλικη μέσω της εφαρμογής -την οποία χειριζόταν ο Μίχος-, αλλά δεν είχε συναντηθεί μαζί της. Ο άνδρας αφού εξετάστηκε από τους αστυνομικούς αφέθηκε ελεύθερος.

Πρόκειται για έναν από τους 212 που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να βιάσουν την 12χρονη.

Νωρίτερα, την Κυριακή, ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος νοσοκομείου που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, υποστήριξε ότι κατά την επικοινωνία που είχε με την ανήλικη, εκείνη του είπε πως είναι 17 ετών αλλά ο ίδιος την πέρασε για ανήλικη.

Στη συνέχεια, ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα, ωστόσο παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δικηγόρος του κατηγορούμενου να ζητήσει νέα προθεσμία για να μελετήσει τη δικογραφία σε βάρος του.

Ο 36χρονος είναι διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο Μεταξά, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του, και κατά την αστυνομία βίασε την ανήλικη έναντι αμοιβής.

Πρόκειται, όπως αναφέρουν πληροφορίες, για «πελάτη» του 53χρονου Ηλία Μίχου, που προφυλακίστηκε για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος του παιδιού.

Άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ο ήδη προφυλακισμένος Γιάννης Σοφιανίδης και ο 33χρονος άνδρας που συνελήφθη την Παρασκευή, φέρονται επίσης να είναι «πελάτες» του Μίχου.

Κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο 36χρονος κατηγορούμενος ετέθη σε διαθεσιμότητα ενώ κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόλυσή του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης  Θεοδωρικάκος είχε προαναγγείλει τη σύλληψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, ενώ διαβεβαίωσε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Κατά πληροφορίες, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται τις τελευταίες ώρες και άλλα πρόσωπα, τα οποία το παιδί έχει κατονομάσει.

Μάλιστα, φαίνεται πως οι αστυνομικοί έχουν ήδη φτάσει στα ίχνη τους, με αποτέλεσμα να αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις μέσα στο επόμενο διάστημα.

Πώς συνεχίζονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα, οι αρχές αναζητούν από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται τοποθετημένες στο μίνι μάρκετ του Ηλία Μίχου τι ακριβώς έχει καταγραφεί από τις επισκέψεις της 12χρονης στο μαγαζί του κατηγορούμενου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάμερες δεν υπήρχαν στο υπόγειο του καταστήματος.

Σημαντικά στοιχεία για την σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού, αναμένεται να προκύψουν και από το κινητό τηλέφωνο της μητέρα της, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της αστυνομίας. Ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο κοριός της αστυνομίας έχει καταγράψει όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες της 37χρονης με τον Ηλία Μίχο και όλους τους συνομιλητές της και τους παιδοβιαστές.

Τη Δευτέρα, απολογείται η μητέρα της 12χρονης για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας, καθώς και οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο και κατηγορούνται για βιασμό της ανήλικης -ένας ιδιωτικός υπάλληλος 33 ετών και ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου «Μεταξά».

Οι Ηλίας Μίχος και Γιάννης Σοφιανίδης, που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, μεταφέρθηκαν ήδη στις φυλακές Γρεβενών και Τρικάλων αντίστοιχα.