Κολωνός: Η νέα σύλληψη, τα επόμενα βήματα της έρευνας και ο διαβόητος «Μιχάλης»

154

Ξετυλίγεται σιγά – σιγά το κουβάρι της φρικιαστικής υπόθεσης βιασμού κατ’ εξακολούθηση και εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια με τις Αρχές να έχουν προχωρήσει ήδη σε τέσσερις συλλήψεις ανδρών που κατηγορούνται ότι βίασαν το ανήλικο κορίτσι επί πληρωμή μια ή και περισσότερες φορές.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται εντατικά ώστε να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι βιαστές ή επίδοξοι βιαστές που είχαν ασελγήσει στο κορίτσι ή είχαν επικοινωνήσει μαζί του.

Κοινή πεποίθηση των πεπειραμένων αξιωματικών που χειρίζονται την υπόθεση είναι πως τις επόμενες ημέρες και ώρες θα υπάρξει σειρά συλλήψεων εμπλεκόμενων προσώπων ενώ εκτιμάται πως πρόκειται για ένα καλοστημένο κύκλωμα εκμετάλλευσης αθώων παιδικών ψυχών.

Για τους τέσσερις κατηγορούμενους -τον Ηλία Μίχο, τον Γιάννη Σοφιανίδη, έναν 33χρονο και τον 36χρονο που συνελήφθη χθες, η υπόθεση έχει πάρει ήδη το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Το ίδιο ισχύει και για την 38χρονη μητέρα του θύματος, με τους αστυνομικούς να έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» τα μηνύματά της με τον κατηγορούμενο Ηλία Μίχο.

Κατά πληροφορίες, το πρώτο μήνυμα εστάλη στις 8 Σεπτεμβρίου, με την 38χρονη να ζητά 100 ευρώ για να πάει το παιδί σε γιατρό και να πληρώσει ταξί ενώ στη συνέχεια εστάλη ένα ακόμη μήνυμα, μέσω του οποίου ζητούσε άλλα 100 ευρώ γιατί «έχει παγώσει η υπόθεση.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν τον διαβόητο «Μιχάλη» -ένα πρόσωπο που φέρεται να δρούσε ως συνεργός του 53χρονου κατηγορούμενου.

Η σύλληψη του Σαββάτου

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 36χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να πλήρωσε για να συνευρεθεί με την ανήλικη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, απογευματινές ώρες της 15-10-2022, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 36χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής.

Ο 36χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής  εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Προκλητικοί ισχυρισμοί από τον 33χρονο

Νωρίτερα το Σάββατο, ο 33χρονος που κατηγορείται ότι βίασε δύο φορές την ανήλικη ισχυρίστηκε προκλητικά ότι νόμιζε πως ήταν 17 ετών. Ο 33χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το πρωί του Σαββάτου και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας.

Όπως αποκάλυψε ο συνήγορος του 33χρονου, ο εντολέας του υποστήριξε ότι το παιδί του είχε πει ότι ήταν μεγαλύτερης ηλικίας και εκείνος πίστεψε. «Μου είπε ότι ήταν 17 χρονών και την πίστεψα. Δεν έδωσα μεγάλη σημασία στην ηλικία», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της ασφάλειας.

Ο 33χρονος ιδιωτικός υπάλληλος κατηγορείται ότι βίασε δύο φορές την 12χρονη ανήλικη δύο φορές κοντά στο μετρό των Σεπολίων όπου συνήθιζε να την εκδίδει ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος και έλαβε χρήματα για τον βιασμό του παιδιού.

Ο 33χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο έχουν κατασχεθεί οι υπολογιστές και τα κινητά του τηλέφωνα και εξετάζονται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ο δικηγόρος του, Γιάννης Μπαρκαγιάννης, ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι ο 33χρονος ξέσπασε σε κλάματα αναφέροντας πως δεν του είχε ειπωθεί ποτέ ότι το παιδί είναι 12 ετών και πως αν το γνώριζε δεν θα της έλεγε ούτε γεια. Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε, ο 33χρονος συναντήθηκε με την ανήλικη τρεις φορές.

«Βρέθηκε τρεις φορές με τη νεαρή. Ο εντολέας μου και οι λοιποί, ήρθαν σε επαφή με τον διαχειριστή της εφαρμογής, γιατί δεν θεωρώ ότι μιλούσε το 12 ετών παιδί, θεωρώ ότι κάποιος ενήλικας είναι από πίσω κι υπάρχει μια τεράστια πλεκτάνη που θα φανεί. Στην εφαρμογή αυτή πρέπει να δηλώσεις πως είσαι 20 ετών για να κάνεις εγγραφή. Ο εντολέας μου πίστευε ότι μιλάει με ενήλικα», είπε ο κ. Μπαρκαγιάννης.

«Το παιδί του συνάντησε τρεις φορές στα Σεπόλια μετά από παρότρυνση του διαχειριστή ο οποίος έντονα και σε συνεχές χρονικό διάστημα τον “παρακαλούσε” να βρεθούν. Την πρώτη φορά βρέθηκαν μεσημέρι, σε έναν δρόμο. Του έλεγε ότι πρέπει να σκεπάσει τα τζάμια του αυτοκινήτου για να μην τους δει κανένας. Το έκανε αυτό, έβαλε πετσέτες για να μην τους δει κανένας», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του 33χρονου αρνήθηκε πως ο εντολέας του έδωσε χρήματα στο παιδί. Επιπλέον, είπε πως δεν είχε γνωρίζει τον Ηλία Μίχο, τον οποίο όμως πλέον «βλέπει» και ο ίδιος ως διαχειριστή του προφίλ στην περιβόητη εφαρμογή.

«Δεν είχε γνωρίσει τον Μίχο. Μόνο με τη 12χρονη, που στο μυαλό του ήταν 17χρονη. Υπάρχουν στοιχεία, υπάρχουν μηνύματα που τη ρώτησε πόσο χρονών είναι και του απάντησε 17 στα 18», ανέφερε.

Πως έφτασαν στα ίχνη του

Ο 33χρονος φέρεται να συνομιλούσε με την 12χρονη μέσω της εφαρμογής Blindchat.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση έφτασαν στα ίχνη του μέσα από τις αναλύσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων, καθώς βρέθηκαν ψηφιακά ίχνη και συνομιλίες του με το παιδί. Κατά τις πληροφορίες, τον αναγνώρισε από φωτογραφίες και η ίδια η 12χρονη.

Οι αστυνομικοί έχουν δείξει στο κορίτσι φωτογραφίες και άλλων προσώπων που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο», ενώ το 12χρονο έχει αποκαλύψει τα ονόματα ακόμη τεσσάρων ατόμων.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εξετάζουν μεγάλο όγκο υλικού που έχουν στη διάθεσή τους από τις ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν κατασχεθεί, ενώ αναζητούν στοιχεία και από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στο μίνι μάρκετ του Ηλία Μίχου.

Δύο άτομα μετέβησαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ

Παράλληλα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών ταυτοποιήθηκαν από τις Αρχές δύο άνδρες, οι οποίοι την Παρασκευή προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.

Οι ανωτέρω ανέφεραν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Όπως εξακριβώθηκε, τα στοιχεία των ανωτέρω ημεδαπών αντιστοιχούν πράγματι σε επαφές με τις οποίες συνομιλούσε η παθούσα στην επίμαχη εφαρμογή. Κατασχέθηκαν οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων τους, προκειμένου να αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εξετάστηκαν ενόρκως και αποχώρησαν.

Στο «μικροσκόπιο» 212 άτομα

Αναφορικά με τις συνομιλίες από το προφίλ της 12χρονης με τους 212 υποψήφιους βιαστές ή κακοποιητές, το οποίο φέρεται να διαχειριζόταν ο 53χρονος, αυτές γίνονταν μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής blindchat.

Σε αυτές, κατά πληροφορίες, αποτυπώνονται τόσο το e-mail αλλά και τα στοιχεία της PayPal κάρτας που χρησιμοποιούσαν. Σήμερα οι περισσότεροι από τους υποψήφιους βιαστές ή κακοποιητές έχουν κατεβάσει το προφίλ τους, ενώ κάποιοι από αυτούς φαίνονται να αρνούνται τις προτάσεις για «συνεύρεση», με φράσεις όπως «είσαι ακόμα μικρή» και «έχεις χρόνο για αυτά όταν μεγαλώσεις».

Πώς ο παιδεραστής Μίχος εξέδιδε τη 12χρονη

Αποκαλυπτική της οργανωμένης δράσης του 53χρονου παιδεραστή και κατηγορούμενου  -μεταξύ άλλων- για διακεκριμένη μαστροπεία, Ηλία Μίχου, είναι τα όσα περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που περιέχει αποσπάσματα της κατάθεσης της 12χρονης στα Σεπόλια.

«Από τον Απρίλιο του 2022 ξεκίνησα να βοηθάω τον Ηλία Μίχο στο κατάστημα ψιλικών ειδών που διατηρεί, αρχικά με τη μητέρα μου και στη συνέχεια μόνη μου. Είχα πάει στο κατάστημα να καθαρίσω και ο κατηγορούμενος με οδήγησε στην αποθήκη του καταστήματος, με την πρόφαση να πάρουμε κάποια χαρτιά και να συμμαζέψουμε και άρχισε να με θωπεύει στο σώμα και τα οπίσθια» κατέθεσε η 12χρονη.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, «την επόμενη φορά που πήγε στο κατάστημα, την οδήγησε ξανά στην αποθήκη, όπου με χρήση απειλών κατά της ζωής της και της οικογένειας της, την εξανάγκασε σε συνουσία. Έκτοτε οι πράξεις αυτές επαναλαμβάνονταν σχεδόν κάθε φορά που πήγαινε η ανήλικη στο κατάστημα του, ενώ τελευταία φορά ήταν στα μέσα Αυγούστου 2022».

Ο 53χρονος με τη χρήση απειλών, «την ανάγκασε να δώσει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της, όπου ξεκίνησε να της στέλνει μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου και μέσω εφαρμογών».

Μάλιστα, έπειτα από πίεση και παρότρυνση του κατηγορουμένου, του απέστειλε βίντεο και γυμνές φωτογραφίες.

Από δική του συσκευή, ο 53χρονος παιδεραστής χρησιμοποιούσε το προφίλ της 12χρονης παριστάνοντας την ίδια και συστηνόταν ως 17χρονη. Κατά τις συνομιλίες του, έστελνε βίντεο και φωτογραφίες του κοριτσιού και κανόνιζε ραντεβού με επίδοξους βιαστές έναντι έναντι χρηματικής αμοιβής. Στη συνέχεια, με δικό του όχημα την πήγαινε στα ραντεβού, όπου άφηνε τη 12χρονη.

Όπως κατέθεσε το παιδί, οι άνδρες αυτοί την οδηγούσαν σε απόμερο μέρος κοντά στα Σεπόλια, σημείο που είχε ορίσει ο ίδιος ο Ηλίας Μίχος, βίαζαν και κακοποιούσαν το κορίτσι έναντι 50 ευρώ.

Στη συνέχεια την οδηγούσαν στο ίδιο σημείο «παραλαβής» και η 12χρονη επέστρεφε μόνη της στο κατάστημα του 53χρονου παιδεραστή.

Στις φυλακές Γρεβενών οδηγήθηκαν το Σάββατο οι δύο κατηγορούμενοι παιδοβιαστές Ηλίας Μίχος και Ιωάννης Σοφιανίδης, ενώ τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο 33χρονος, όπως και η μητέρα της 12χρονης που κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία.