Δημήτρης Κυρσανίδης: χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παρκούρ (video)

Στην κορυφή του κόσμου βρέθηκε ο Δημήτρης Κυρσανίδης, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παρκούρ.

310

Ιστορία «έγραψε», το Σάββατο (15/10), ο Δημήτρης Κυρσανίδης – γνωστός και ως «DK» – αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πρώτο επίσημο παγκόσμιο πρωτάθλημα παρκούρ, το οποίο διεξήχθη στην Ιαπωνία υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας της Γυμναστικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (ΕΓΟ), ο Δημήτρης Κυρσανίδης πήρε τη νίκη στον τελικό του freestyle ανδρών με 26 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Τενγκ Γκαοζένγκ (Κίνα) με 25,5 βαθμούς και στην τρίτη τον Ντάβιντε Ρίτσι (Ιταλία) με 24,5 βαθμούς. Υπενθυμίζεται ότι ο «DK» είχε προκριθεί στον τελικό με την υψηλότερη βαθμολογία, συγκεντρώνοντας 25,5 βαθμούς.

«Ύστερα από όσα πέρασα, δεν περίμενα ότι θα επέστρεφα στην κορυφή»

Πάντως, κατά τις πρώτες δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Δημήτρης Κυρσανίδης ανέφερε ότι δεν περίμενε πως θα επέστρεφε στην κορυφή ύστερα από όσα πέρασε, καθώς ξεπέρασε έναν σημαντικό τραυματισμό που είχε.

Χαρακτηριστικά, ο Δημήτρης Κυρσανίδης τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΓΟ: «Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου, ένας παγκόσμιος τίτλος, που γίνεται ακόμα σπουδαιότερος επειδή γίνομαι ο πρώτος επίσημος παγκόσμιος πρωταθλητής που έχει υπάρξει στο άθλημα. Θα μείνει για πάντα γραμμένο στην ιστορία του παρκούρ ότι το πρώτο χρυσό μετάλλιο το κέρδισε η Ελλάδα στο Τόκιο με τον Δημήτρη Κυρσανίδη».

Ο ίδιος, στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Αυτή η νίκη γίνεται ακόμα σημαντικότερη για εμένα, για τον τρόπο που ήρθε και τις δυσκολίες που είχαν προηγηθεί. Είχα χάσει πάνω από ενάμιση χρόνο λόγω τραυματισμού, ακόμα και στον τελευταίο αγώνα μου, τον Σεπτέμβριο του 2021 ήμουν, ανέτοιμος και σκεφτόμουν μην χτυπήσω. Τώρα, όμως, ήμουν επιτέλους σε θέση να αγωνιστώ όπως μπορώ. Δεν ήταν καθόλου εύκολο το να επιστρέψω από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό και μάλιστα στα 27 μου, ενώ οι περισσότεροι από τους άλλους διαγωνιζόμενους είναι 17 και 18 ετών. Έχει ξεχωριστή αξία αυτή η νίκη και γι’ αυτό συγκινήθηκα όσο ποτέ άλλοτε. Ένιωσα να φεύγει από μέσα μου όλη η πίεση, η επιθυμία να τα κάνω όλα σωστά, να μην τραυματιστώ ξανά και να επιστρέψω στο άθλημα όπως πρέπει».

Τέλος, ο 27χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής του παρκούρ δήλωσε: «Αυτή η νίκη είναι πάνω απ’ όλα αφιερωμένη στον Θεό, από τον οποίο πάντοτε λάμβανα βοήθεια, αλλά αυτή τη φορά ήταν μεγαλύτερη από ποτέ. Επίσης, θέλω να την αφιερώσω στη σύζυγό μου, Αλεξάνδρα, επειδή στα περίπου τριάμισι χρόνια που είμαστε μαζί, δεν με είχε δει νικητή σε κάποια διοργάνωση. Με πέτυχε σε δύσκολες φάσεις αγωνιστικά, με κορονaϊό και τραυματισμούς, αλλά εδώ τα πράγματα ήταν διαφορετικά και θέλω να της προσφέρω αυτή την επιτυχία μου».

Δείτε την προσπάθεια του Δημήτρη Κυρσανίδη στον τελικό