Κολωνός: Συνελήφθη 33χρονος που κατηγορείται ότι βίασε τουλάχιστον δύο φορές τη 12χρονη

129

Στη σύλληψη ενός 33χρονου άνδρα για τη σοκαριστική υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό προχώρησαν οι Αρχές. Πρόκειται για πρόσωπο που προσέγγισε το κορίτσι μέσω της εφαρμογής ανώνυμων επικοινωνιών και στη συνέχεια συνευρέθηκε μαζί της δύο φορές.

Η 12χρονη αναγνώρισε το πρόσωπο του βιαστή της, ο οποίος συνελήφθη και πλέον θα οδηγηθεί άμεσα ενώπιον των ανακριτικών Αρχών. Το ανήλικο κορίτσι είχε δώσει ονόματα, επαγγελματικές ιδιότητες και χρώματα και μάρκες αυτοκινήτων για 4 άτομα που την είχαν βιάσει, δρομολογώντας το νέο κύκλο συλλήψεων.

Πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της: «Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, βραδινές ώρες της 14-10-2022, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 33χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση. Ο 33χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με τη 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της τουλάχιστον δύο (2) φορές στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη έναντι αμοιβής. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Ταυτοποιήθηκαν άλλα δύο άτομα

Την ίδια ώρα, το βράδυ της Παρασκευής (14/10), δύο ακόμα άτομα προήλθαν αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και δήλωσαν ότι συνομιλούσαν με τη 12χρονη μέσω του προφίλ που είχε δημιουργήσει για την ανήλικη στην διαδικτυακή εφαρμογή ο 53χρονος κατηγορούμενος μαστροπός-βιαστής.

Οι δύο άνδρες δεν είχαν επαφή με τη 12χρονη και είναι ανάμεσα στα 253 άτομα, τα οποία είχαν επισκεφτεί την κλειστή ομάδα της εφαρμογής. Παρέδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα στους αστυνομικούς, εξετάστηκαν ενόρκως και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. που εκδόθηκε την Παρασκευή (15/10), τονίζεται: «Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την ταυτοποίηση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν με την ανήλικη παθούσα μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι πρώτες πρωινές και απογευματινές ώρες της 14-10-2022, προσήλθαν αυτοβούλως στην ανωτέρω Υπηρεσία. Οι ανωτέρω ανέφεραν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό. Όπως εξακριβώθηκε, τα στοιχεία των ανωτέρω ημεδαπών αντιστοιχούν πράγματι σε επαφές με τις οποίες συνομιλούσε η παθούσα στην επίμαχη εφαρμογή. Κατασχέθηκαν οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων τους, προκειμένου να αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εξετάστηκαν ενόρκως και αποχώρησαν».