Αικατερίνεια 2022 : Εγκαίνια έκθεσης χειροποίητης κούκλας (φωτο, video)

με θέμα "Ήρωες και ηρωίδες στον Μακεδονικό Αγώνα"

413

Της Μαρίας Βούλγαρη,

Στα πλαίσια των Αικατερινείων 2022, ξεκίνησαν σήμερα Σάββατο 15/10 εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους Κρήτες πολεμιστές στον Μακεδονικό Αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα πριν από λίγο, στο χώρο του Μητροπολιτικού Μεγάρου της Κατερίνης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης χειροποίητης κούκλας της κας Νίτσας Ξανθοπούλου.

H έκθεση θα διαρκέσει έως και 26/10/2022.

Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε μια εκδήλωση στην αίθουσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου από Το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού “Το Ξαθέρι” με πρόεδρο τον κ. Μιχάλη Δουλγεράκη κατά τη διάρκεια της οποίας αποτέθηκε φόρος τιμής στους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Διδάκτωρ Τοπικής Ιστορίας και Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Νικόλαος Ναχόπουλος.

Την μουσική κάλυψη της διοργάνωσης είχε το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

Στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρόν, ο Βουλευτής Ξενοφώντας Μπαραλιάκος με τη σύζυγό του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος με τη σύζυγό του, ο πρωτοπρεσβύτερος ενορίας Αγίας Τριάδος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη πατέρας Αθανάσιος Μαρινόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Γιάννης Νταντάμης, η Υπεύθυνη των Αικατερινείων 2022 κα Μυράντα Παππά, ο Υπεύθυνος του Μουσικού Σχολείου Δημήτρης Μπεϊνάς, σύσσωμο το νεοσυσταθέν Διοικητικό Συμβούλιο της Εστίας των Πιερίδων Μουσών, o Πρόεδρος της Σχολής Γονέων Κωνσταντίνος Κορομπίλης και πλήθος κόσμου.

Δείτε video και φωτογραφίες:

[/video]

[/video]

[/video]