Σοφία Μαυρίδου:  Η Π.Ε. Πιερίας συνεχίζει τις σωστικές ενέργειες και τα έργα πολιτικής προστασίας με σκοπό την  αποκατάσταση ζημιών λόγω θεομηνίας

114

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχοντας θέσει ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών της Πιερίας και των επισκεπτών της συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την υλοποίηση του έργου “Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών λόγω θεομηνίας στο Δ.Δ. Πλαταμώνα” με χρηματοδότηση από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Κ.Μ- Π.Ε. Πιερίας.

Αυτή τη στιγμή στον Πλαταμώνα του Δήμου Δίου-Ολύμπου βρίσκονται σε εξέλιξη σωστικές ενέργειες και επείγουσες εργασίες προστασίας πυθμένα και αποκατάστασης πρανών υδατορεμάτων, συγκεκριμένα στις κοίτες των ρεμάτων στη Δρεμπίνα και το Καλάμι.

Τα εν λόγω έργα αναμένεται να συμβάλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, η οποία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων   πλήττεται συχνά από θεομηνίες. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσα από μεγάλα τεχνικά έργα αποσκοπούν στην εξασφάλιση της μέγιστης προστασίας των πολιτών και την πρόληψη των καταστροφών που οφείλονται στα απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα.