Πάτρα: 15 παιδιά νοσηλεύονται με συμπτώματα μικροβιακής ίωσης – Όλα εκτός κινδύνου

119
Τα παιδιά ηλικίας από εννέα μηνών έως 3,5 ετών, παρουσιάζουν πυρετό, γαστρεντερικές διαταραχές και αφυδάτωση

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης 15 παιδιά, ηλικίας από εννέα μηνών έως 3,5 ετών, τα οποία παρουσιάζουν πυρετό, γαστρεντερικές διαταραχές και αφυδάτωση.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, «προχθές μεταφέρθηκε από τη Ναυπακτία στο “Καραμανδάνειο” ένα παιδί με συμπτώματα μικροβιακής ίωσης, ενώ μέχρι χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν από την ίδια περιοχή άλλα έξι παιδιά με παρόμοια συμπτώματα».

Επίσης, σύμφωνα με τον Γιάννη Καρβέλη, «έπειτα από λίγες ώρες μεταφέρθηκαν από τη Ναυπακτία στο “Καραμανδάνειο” άλλα 8 παιδιά με τα ίδια συμπτώματα, ενώ δύο από τους μικρούς ασθενείς νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «στα παιδιά παρέχεται η κατάλληλη ιατρική φροντίδα και θεραπευτική αγωγή, ενώ προχωρά ο εργαστηριακός έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία που προκάλεσε τα προβλήματα υγείας στα παιδιά».