Εθελοντική Αιμοδοσία της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου

149

Την Πέμπτη 06/10/2021, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία, η τρίτη για το 2022 και η 67η από της ιδρύσεως της Τράπεζας Αίματός μας, που διοργάνωσε η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”.

Από την εθελοντική προσέλευση των αιμοδοτών συγκεντρώθηκε ικανοποιητικός αριθμός φιαλών αίματος. Ευελπιστούσαμε όμως ότι η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών θα ήταν μεγαλύτερη, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε μονάδες αίματος στην χώρα μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χορωδίας ευχαριστεί όλους τους αιμοδότες που προσήλθαν και διαθέτοντας λίγο από τον χρόνο τους, ενίσχυσαν την Τράπεζα Αίματος, προσφέροντας βοήθεια στους συνανθρώπους μας. Ευχαριστεί επίσης το εξαιρετικό προσωπικό (Ιατρό, νοσηλεύτριες και βοηθό) της Αιμοδοσίας του Γεν. Νοσοκομείου Κατερίνης, για την άριστη συνεργασία με τη Δημοτική Χορωδία, καθώς και τον ιερέα και τους επιτρόπους του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση μίας ακόμη αιμοδοσίας, με τη διάθεση της αίθουσας του Ιερού Ναού για την πραγματοποίηση της εθελοντικής εξόρμησης.

Η Χορωδία μας συνεχίζει αδιάλειπτα το κοινωνικό της έργο και διοργανώνει τακτικές Εθελοντικές Αιμοδοσίες ανά τετράμηνο. Η επόμενη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023.

Θεωρούμε σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι “το αίμα δεν παράγεται, δεν συσκευάζεται, μόνο προσφέρεται, ποτέ δεν είναι αρκετό και ειδικά σε περιόδους πανδημίας όπως αυτή που διανύουμε”. Σημειώνεται έλλειψη μονάδων αίματος πανελλαδικά όταν “πέντε λεπτά αρκούν για να σώσουν τρεις ζωές”. Παροτρύνουμε όλους τους νέους και τις νέες λοιπόν, να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις και να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, αφού με την εφαρμογή της νέας διαδικασίας, με τη χρήση της ηλεκτρονικής ταυτότητας αιμοδότη, θα έχει ο κάθε αιμοδότης το δικαίωμα διαθέσεως των μονάδων αίματος (φιαλών) όπου επιθυμεί.