Βιβλιοπαρουσίαση .. του Χάρη Μπικηρόπουλου – την Παρασκευή 14/10/2022

166

Το δέκατο τέταρτο βιβλίο του «Δύπνοος έκφραση» παρουσιάζει ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος, την Παρασκευή 14-10-2022 στο βιβλιοπωλείο «Μάτι»

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΑΤΙ η έγχρωμη εικαστική έκδοση με τίτλο «Δύπνοος έκφραση». Στο δέκατο τέταρτο  βιβλίο του, ο Θεοχάρης  Μπικηρόπουλος συνυπάρχει με την εικαστικό Ειρήνη Μητούδη. Είναι η έβδομη ποιητική του συλλογή, την οποία «διακοσμεί» τις σελίδες του με έργα κολάζ η εικαστικός Ειρήνη Μητούδη.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 8μμ, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη βιβλιοπαρουσίαση στην Κατερίνη, στο χώρο του βιβλιοπωλείου-Γκαλερί  ΜΑΤΙ.  

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο εκδότης κι επιμελητής της έκδοσης Κυριάκος Προβατίδης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολύμπου, ηθοποιός και σκηνοθέτης  Γιώργος Χανδόλιας, η εικαστικός και διακοσμήτρια Ειρήνη Μητούδη και ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά με την κιθάρα του ο Λευτέρης Κηπόπουλος, ενώ παράλληλα στο χώρο της εκδήλωσης μπορείτε να θαυμάσετε την έκθεση έργων κολάζ της κ. Μητούδη.

Την εκδήλωση χαιρετίζει ο δήμαρχος Κατερίνης, κ. Κώστας Κουκοδήμος.

—-

Οι δύο δημιουργοί που υπηρετούν διαφορετικές μορφές τέχνης, ενώνουν τις «πνοές» τους, την ποίηση και το κολάζ, σε μια πρωτοποριακή συνεργασία και μας προσκαλούν σε κόσμους του ασυνείδητου, του ονείρου και της φαντασίας.

Ο Κατερινιώτης συγγραφέας και ποιητής Θεοχάρης Μπικηρόπουλος, χρησιμοποιεί τις λέξεις, τις πλάθει με μαεστρία και καταθέτει εικόνες, δυνατά μηνύματα και συναισθήματα στο χαρτί.

Η Ειρήνη Μητούδη, εικαστικός, από τη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιεί πινέλα, χρώματα και εικόνες για να συνθέσει το  εμπνευσμένο προσωπικό της έργο, με το οποίο έχει καθιερωθεί στους εικαστικούς κύκλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις  δύσκολες σημερινές συνθήκες η  «Δύπνοος έκφραση», η  εκδοτική συνύπαρξη  των δύο δημιουργών, οδηγεί τα βήματά μας σε μια πολιτιστική εξέλιξη. Μέσα από αυτή την εικαστική συνομιλία, ο ζωντανός εικαστικός-ποιητικός διάλογος, φέρνει κοντά δυο αυτόνομες εκφραστικές γλώσσες που η καθεμιά ζητά να διεισδύσει μέσα στην άλλη, αλλά παράλληλα διαφυλάττει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Η τέχνη ενώνει και οι δύο δημιουργοί αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους: να διευρύνουν τα όρια της συνείδησή τους, να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν τις αλήθειες της ζωής και να επανατοποθετήσουν στο χώρο  και  στη σκέψη τους, την ευαισθησία, την αισθητική, την ευγένεια και την ομορφιά.