Συνάντηση της βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το Δ.Σ του Συλλόγου Τριτέκνων Πιερίας- Όλυμπος

134

Με μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Τριτέκνων Πιερίας-Όλυμπος και συγκεκριμένα την Πρόεδρο Ζωή Κοΐδου, την Αντιπρόεδρο Νίκη Γιάνναρου, την οργανωτική Γραμματέα Γεωργία Ζγιάλτου και το μέλος Σαββέλη Νίκο συναντήθηκε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στα γραφεία του Συλλόγου η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Στην πολύ ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση που έγινε, η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ ενημέρωσαν την κ. Σκούφα για τα διαχρονικά αιτήματα των τριτέκνων και συγκεκριμένα για την αναγνώριση πολυτεκνίας και σε οικογένειες με 3 τέκνα και την πλήρη εφαρμογή του νόμου 4590/19 για μοριοδότηση χωρίς όρους των τέκνων τους μέχρι την ηλικία των 30 ετών σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Ακόμη ζήτησαν, αναφερόμενοι και σε σχετικές ανακοινώσεις και της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών Τριών Τέκνων Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ) όπου ανήκουν, την ισότιμη αντιμετώπισή τους με τους πολύτεκνους σε θέματα όπως ο φόρος πολυτελείας αυτοκινήτου, τη δυνατότητα αγοράς και δεύτερου αυτοκινήτου λόγω παλαιότητας του πρώτου, τη συνυπηρέτηση των τρίτεκνων γονέων, την αναλογική μοριοδότησή τους για τις φοιτητικές εστίες, τις μεταγραφές φοιτητών, το μισθό κατά την διάρκεια της στρατιωτικής θητείας καθώς και τον κοινωνικό τουρισμό.

Τέλος, τη δυνατότητα έκδοσης μειωμένου εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως ισχύει και σε άλλες κατηγορίες πολιτών.

Η κ. Σκούφα από την πλευρά της, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. για τη φιλοξενία, αναφέρθηκε στα μέτρα ενίσχυσης των τριτέκνων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία στην επερχόμενη προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σαφώς και θα πρέπει να ενταθούν κι επεκταθούν. Σε αυτή την κατεύθυνση εξάλλου, κινούνται και οι κοστολογημένες και δίκαιες προγραμματικές δεσμεύσεις του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία ΔΕΘ, εξαγγελίες που αφορούν μεταξύ άλλων, την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, τη στήριξη των πολυμελών οικογενειών, όπως κι εν γένει των εργαζόμενων μητέρων, της σπουδάζουσας νεολαίας και των νεαρών ζευγαριών.

Τέλος, η κ. Σκούφα δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει θεσμικά και να αναδεικνύει τα προβλήματα των τρίτεκνων οικογενειών στην συνολική προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και τη μείωση της υπογεννητικότητας.