Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί: Η Ελλάδα να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία με τις δηλώσεις της. Αυτή τη φορά δια στόματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

97

Ο εθνικιστής εταίρος της τουρκικής κυβέρνησης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε βουλευτές του κόμματός του, απείλησε για ακόμα μια φορά τη χώρα μας τονίζοντας πως: «θα είναι υπέρ της ενεργειακής ασφάλειας για αυτή τη χώρα να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία και να μείνει μακριά από το να χάσουμε την υπομονή μας», καθώς, αν η Ελλάδα συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο, ενδέχεται να υπάρξει διακοπή παροχής ενέργειας μέσω του αγωγού ΤΑP. Πιο συγκεκριμένα ο Μπαχτσελί δήλωσε πως: «H Τουρκία είναι ο ασφαλέστερος διάδρομος για τη μεταφορά πλούσιων πόρων φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, την ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο προς την Ευρώπη. Η γραμμή που μεταφέρει ενέργεια στην Ελλάδα είναι το TANAP. Θα είναι υπέρ της ενεργειακής ασφάλειας για αυτή τη χώρα, αν σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία και σταματήσει να προκαλεί την υπομονή μας».

Ακόμα ο Μπαχτσελί δήλωσε πως η Ευρώπη θα είναι αυτή που θα κρυώσει φέτος και όχι η Τουρκία: «Όταν ερμηνεύουμε τις εξελίξεις με όρους ενεργειακής γεωπολιτικής, η Τουρκία είναι ο ασφαλέστερος και πιο σίγουρος τερματικός σταθμός για τη μεταφορά των πλούσιων πόρων φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, την ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο στην Ευρώπη. Οι ευρωπαϊκές χώρες σκέφτονται πώς να ζεσταθούν και να έχουν φως αυτόν τον χειμώνα. Ευτυχώς, η Τουρκία δεν έχει ποτέ τέτοιο πρόβλημα, τέτοιο φόβο».

Nα σημειωθεί πως νωρίτερα, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης στο κανάλι TVNET, o Tούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστρεψε για ακόμα μια φορά τα βέλη του στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας την- χρησιμοποιώντας λόγο προσβλητικό- αξιολύπητη. «Η Ελλάδα είναι αξιολύπητη. Είναι σε τόσο αξιολύπητη κατάσταση που πάνε σε άλλες χώρες και κλαίνε και ζητιανεύουν», είπε.

Ενώ τόνισε πως: «Πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα μας, ακόμη κι αν ο κόσμος σταθεί απέναντί μας. Όποιος κι αν είναι».