Κολωνός: Για μαστροπεία κατηγορείται η μητέρα της 12χρονης

187

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια για την μητέρα της 12χρονης. Η βασική κατηγορία που της αποδίδεται είναι διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας.

Η 38χρονη μητέρα της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης, συνελήφθη πριν από λίγο και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου εξετάζεται από αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες αντιδράσεις της μητέρας μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση έδειχναν μια γυναίκα σε απόγνωση και αποφασισμένη να πάρει τον νόμο στα χέρια της. Ο 53χρονος μιλώντας στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος δεν φταίει για τίποτα και προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες στην οικογένεια της ανήλικης αλλά και στην ίδια την 12χρονη, λέγοντας πως μόνη της του έστελνε τις φωτογραφίες της.

Υποστηρίζει, δε, ότι η μητέρα της ανήλικης έστησε την όλη υπόθεση προκειμένου να τον εκβιάσει και να του πάρει χρήματα.

Η μητέρα του κοριτσιού ξέσπασε για τα όσα ισχυρίζεται ο 53χρονος. «Θα τον σκοτώσω. Αν γίνει κάτι και αυτός ο άνθρωπος βγει έξω ελεύθερος γιατί έχει κόσμο να τον καλύψει, εγώ όμως η ίδια θα τον θάψω. Δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά του, ούτε αποζημίωση θέλω να πάρω, ούτε με βοηθούσε όπως πήγε και είπε», δήλωσε η μητέρα της 12χρονης.

H μητέρα της ανήλικης είπε αρχικά: «Τα έχει βρει η αστυνομία, έχουμε κάνει καταγγελία, γνωρίζουν από εκεί. Δεν έχω πάει εγώ χωρίς στοιχεία να καταγγείλω κάτι, έχω πάει με πολλά στοιχεία και έχω κάνει καταγγελία. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα λεφτά ούτε θέλω κάποια αποζημίωση, ούτε τίποτα. Αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να μπει στη φυλακή αυτός ο άνθρωπος γι’ αυτό που έχει κάνει, να τιμωρηθεί και έως εκεί».

Αναφερόμενη στα μηνύματα που έστελνε ο 53χρονος στην κόρη της και πώς τα ανακάλυψε η θεία της, είπε: «Κάτι της έστειλε αυτός και εκείνη τη στιγμή κάπως κοκκίνησε η μικρή, λίγο μαζεύτηκε και της λέει γιατί παίζεις με το κινητό τόσες ώρες. Και πήγε να της το πάρει έτσι για πλάκα από το χέρι και την είδε που κοκκίνησε, φοβήθηκε.

Της είχε στείλει μηνύματα να του στείλει βίντεο γυμνά και φωτογραφίες. Αυτά διάβασε εκείνη τη στιγμή η θεία. Τα πήρε μετά από κάποια ώρα γιατί δεν το έδινε εύκολα η μικρή το κινητό και μετά από κάποια ώρα το άνοιξε και άρχισε η θεία να διαβάζει τι γινόταν και μου τα έστειλε όλα με viber σε μηνύματα. Την ίδια στιγμή το βράδυ πήγα στοαστυνομικό τμήμα του Κολωνού να κάνω καταγγελία. Κάτι γινόταν πολύ σοβαρό και δεν με δέχονταν αμέσως και πήγα την επόμενη ημέρα ξανά από εκεί με έστειλαν στη ΓΑΔΑ. Από εκεί ξεκίνησε η καταγγελία μου. Το παιδί έχει πάει σε ιατροδικαστές και τα πάντα».

Μίλησε στη συνέχεια για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την σύζυγο του κατηγορουμένου. «Όταν εγώ τα έμαθα αυτά και πήρα την επόμενη ημέρα την γυναίκα του στο messenger -γιατί δεν είχα το κινητό της- της λέω ‘σας παρακαλώ πάρτε με τηλέφωνο είναι επείγον’ και με πήρε και της το είπα, ξέρετε τι γύρισε και μου είπε: ‘αχ τι να κάνουμε να σταματήσει η κατρακύλα μην καταστραφούν οι οικογένειές μας’. Προσπαθούσε να το καλύψει κιόλας και μου έλεγε σε παρακαλώ μην πας να τον καταγγείλεις και ό,τι θες να κάνω με ψυχολόγους για το παιδί σου και να σε βοηθήσω οικονομικά. Της λέω ‘είσαι σοβαρή; Η ίδια θα έπρεπε να πας να το καταγγείλεις από τη στιγμή που σου το είπα. Όχι να μου λες αυτά τα πράγματα και την μπλόκαρα».

«Τι του είχε γράψει (στα μηνύματα) δεν διανοείστε» είπε η μητέρα του κοριτσιού και πρόσθεσε πως «ούτε ζητάμε χρήματα από αυτόν, ούτε τη βοήθειά του θέλουμε, ούτε πλεκτάνη έχει στηθεί, που κάθεται και λέει. Εγώ έχω πάει και έχω καταγγείλει με στοιχεία, με τα μηνύματα που έστελνε στο παιδί μου. Εγώ θα τον σκοτώσω. Αν γίνει κάτι κι αυτός ο άνθρωπος βγει έξω ελεύθερος και έχει κόσμο να τον καλύψει, εγώ η ίδια όμως θα τον θάψω».

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας που μετέβη στο σπίτι της 12χρονης στον Κολωνό, παρέλαβε και τρία παιδιά της 38χρονης τα οποία έχει μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Να σημειωθεί ότι εντοπίστηκαν κάποια εμβάσματα στον λογαριασμό της. Πρόκειται για ποσά ύψους 50-80 ευρώ, τα οποία είχαν κατατεθεί πριν από την καταγγελία που έγινε σε βάρος του 53χρονου Ηλία Μίχου. Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του κοριτσιού εργαζόταν ανά διαστήματα στο μαγαζί που διατηρεί ο 53χρονος στον Κολωνό.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές Αρχές ερευνούσαν από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο πρόσωπα από το περιβάλλον της ανήλικης να γνώριζαν κάτι για τον εφιάλτη που περνούσε το παιδί, αλλά και τυχόν εμπλοκή ενός μεγαλύτερου κυκλώματος παιδοφιλίας στην υπόθεση.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των προσώπων που είχαν κακοποιήσει την 12χρονη ή είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον ώστε να συναντηθούν μαζί της. Oι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει κάποια προφίλ που επικοινωνούσαν με εκείνα τα ψεύτικα που είχε δημιουργήσει ο 53χρονος με φωτογραφίες και βίντεο του κοριτσιού.

Οι αστυνομικοί αναμένεται στη συνέχεια να δείξουν τις φωτογραφίες αυτών των προσώπων στην ανήλικη, μήπως τυχόν και αναγνωρίσει κάποιο απ’ αυτά τα άτομα και επιβεβαιώσει ότι την είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά. Μέχρι το πρωί της Τετάρτης, αυτή η διαδικασία δεν είχε ξεκινήσει, όπως ξεκαθάριζαν αρμόδιες πηγές.

Κολωνός: Το Χαμόγελο του Παιδιού είχε δεχθεί ανώνυμη κλήση για την 12χρονη

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε δεχθεί ανώνυμη κλήση για την 12χρονη στον Κολωνό. Οι υπεύθυνοι του οργανισμού ταυτοποίησαν σήμερα τα στοιχεία της υπόθεσης με αυτά της κλήσης που είχε γίνει πριν από έναν μήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το τηλεφώνημα έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου, για την υπόθεση της ανήλικης, που όπως ανέφερε το άτομο που δεν έδωσε τα προσωπικά του στοιχεία, είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα. «Το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού» σημειώνεται.