Κακοποίηση 12χρονης: Η ώρα της απολογίας για τους δύο κατηγορούμενους

116

Το κατώφλι της ανακρίτριας θα περάσει σήμερα, Τετάρτη ο 53χρονος Ηλίας Μίχος ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό καθώς ο 46χρονος δεύτερος συλληφθείς Ιωάννης Σοφιανίδης που φέρεται πως είχε επίσης βιάσει το παιδί.

Οι κατηγορίες κατά του Ηλία Μίχου είναι:

  • Βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση
    διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση,
  • Κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ εξακολούθηση.
  • Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση,
  • Διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος,
  • Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας,
  • Εμπορία ανθρώπων
  • Νόμο περί όπλων

Σε βάρος του Ιωάννη Σοφιανίδη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  • Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση
  • Εμπορία ανθρώπων.

Για κατάθεση θα κληθούν και τα πρόσωπα που φέρονται να συνομίλησαν είτε διαδικτυακά είτε μέσω sms με τον 53χρονο με στόχο να κλείσουν «ραντεβού» μαζί του για να κακοποιήσουν τη 12χρονη.

Οι Αρχές δίνουν προτεραιότητα στον εντοπισμό των 10-15 ατόμων που φέρονται να βίασαν το κοριτσάκι και στη συνέχεια, η έρευνα θα επεκταθεί σε περισσότερα από 200 άτομα που φέρονται να εκδήλωσαν «ενδιαφέρον», μέσω εφαρμογής ανώνυμης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Οι Αρχές θα εξετάσουν τα μηνύματα που αντάλλασσε ο φερόμενος ως δράστης για να «χαρτογραφήσουν» τα ραντεβού που είχε κλείσει. Εκτιμάται ότι κάποια από τα μηνύματα αυτά έχουν διαγραφεί και για το λόγο αυτό με ειδικές τεχνικές θα γίνει ανάκτηση των δεδομένων.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του 53χρονου, κ. Νουλέζας μιλώντας στο Star είπε πως ο Ηλίας Μίχος αρνείται όλες τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως η δικογραφία είναι ελλιπέστατη, τονίζοντας μάλιστα ότι «έχει αποδείξεις, στοιχεία και μάρτυρες για αυτό (σ.σ. την αθωότητά του)».

«Θεωρώ ότι η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα αποκαλύψει συνταρακτικά πράγματα και θα φέρει στο φως της δημοσιότητας γεγονότα που θα συγκλονίσουν την κοινή γνώμη», είπε ακόμη ο δικηγόρος.

Θεοδωρικάκος: Όλα στο φως, δεν θα μείνει καμία σκιά

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει, ώστε να μη μείνει καμία σκιά και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε δηλώσεις του στο Mega, είπε χαρακτηριστικά:

«Θα μιλήσω σαν πατέρας. Νιώθω αποτροπιασμό γι’ αυτό το τέρας».

Και πρόσθεσε: «Η Αστυνομία έχει κάνει τη δουλειά της με άψογο τρόπο. Θα μάθουμε όλη την αλήθεια όποιος κι αν εμπλέκεται. Όλα στο φως, δεν θα μείνει καμία σκιά. Θα αποκαλυφθούν όσοι εμπλέκονται. Η ιστορία θα πάει μέχρι τέλους και όλοι θα αποδοθούν στη δικαιοσύνη».