Χρηματοδότηση από το “Πράσινο Ταμείο‘ για Αναπλάσεις Κοινοχρήστων χώρων στον Κολινδρό

147

Με πρόσφατη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του “Πράσινου Ταμείου” του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενέκρινε την ένταξη έργων που υπέβαλαν δήμοι της χώρας μας στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου». Μεταξύ των 16 δήμων των οποίων εγκρίθηκαν οι υποβληθείσες προτάσεις είναι και ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η διάθεση ποσού 172.000 ευρώ για  Αναπλάσεις Κοινοχρήστων χώρων στον Κολινδρό. Σύμφωνα με τη μελέτη που υπέβαλε ο δήμος τον Δεκέμβριο 2021 και είναι συνολικού ποσού 215,000€ (τα επιπλέον των 172,000€ θα καταβληθούν από το δήμο), πρόκειται να γίνουν αναπλάσεις δύο (2) κοινοχρήστων χώρων στην περιοχή “Βίλες”. Οι αναπλάσεις αυτές στοχεύουν στην αναβάθμιση των χώρων και στην προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών, τόσο κατοίκων της περιοχής όσο και διερχομένων.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Αναστάσιος Μανώλας ανέφερε:

«Η μελέτη αναπλάσεως των χώρων προβλέπει τη διαμόρφωση κεντρικού χώρου-πλατείας με πέργκολα, σταντ ποδηλάτων, διαδρόμους κινήσεως, χώρο πρασίνου κλπ. Η αύξηση των δένδρων και των φυτών γενικά θα βελτιώσει τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Αυτονόητο είναι ότι θα βελτιωθεί η λειτουργικότητα στην κίνηση πεζών, ποδηλάτων και ΑΜΕΑ που θα επισκέπτονται την περιοχή. Ο φωτισμός του χώρου σε συνδυασμό με την αύξηση της επισκεψιμότητος θα ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων της περιοχής.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για βελτίωση του τόπου μαςπρος όφελος των συνδημοτών μας»