Κως: Δύο νεκροί στις ακτές του νησιού – Προσπάθησαν να φτάσουν κολυμπώντας από τα παράλια της Τουρκίας

152

Δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν νεκροί στην Κω καθώς προσπάθησαν να φθάσουν κολυμπώντας στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια. Οι σοροί των δύο ανδρών ηλικίας περίπου 30 ετών, βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή Λάμπη του ακριτικού νησιού.

Οι δύο άτυχοι αλλοδαποί φορούσαν έφεραν κολυμβητικό εξοπλισμό (μαγιό, μάσκα και βατραχοπέδιλα), περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Κω, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις φέρεται να αποπειράθηκαν να κολυμπήσουν από τα παράλια της Τουρκίας προς κάποιο ελληνικό νησί του Αιγαίου.

Το πρωί της Τρίτης (11.10.2022), η λιμενική Αρχή Κω, ενημερώθηκε από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, για την ύπαρξη άνδρα, χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή Λάμπη της Κω, ενώ στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο εντόπισε και τον δεύτερο νεκρό άνδρα.

Από το τοπικό Λιμεναρχείο που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου των δύο αλλοδαπών.