Η επιτομή του εκφυλισμού και της νοθείας το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

.. ένας μηχανισμός απαξίωσης των εργατικών αγώνων για κάθε χρήση

189

Του Παναγιώτη Σαββίδη,

Τι αγώνες μπορεί να οργανώσει το εργατικό κέντρο Κατερίνης, όταν το πρώτο μέλημα του είναι να εκδιώχνει διοικήσεις σωματείων που δεν είναι αρεστό σε αυτό, για να υλοποίει ανενόχλητο τις ρεμούλες και τις νοθείες του.

Ένα κλειστό σύστημα συγγενών, φίλων και ημετέρων είναι αυτό που ονομάζεται διοίκηση εργατικού κέντρου Κατερίνης, που πρώτο έτρεξε να υλοποιήσει το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη, κάνοντας ηλεκτρονική ψηφοφορία για την «εκλογή του», με πλήρη μυστικότητα, χωρίς εκλογοαπολογιστική ΓΣ, χωρίς διαδικασίες, χωρίς να γνωρίζει κανείς πόσοι ψήφισαν, ποιοι ψήφισαν, ποιος επικύρωσε τα αποτελέσματα, κτλ.

Αυτό το σκοτεινό «κονκλάβιο» που θέλει να ονομάζεται εκπρόσωπος των εργαζομένων, κάνει τα πάντα για να διευκολύνεται η εκάστοτε αντεργατική πολιτική – ρύθμιση, βάζοντας πλάτη στα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας, για αύξηση των κερδών τους, μέσα από την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Αυτό το εργατικό κέντρο εκμαυλισμού συνειδήσεων, τον νομιμοποιούν ενίοτε κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ,  που σφυρίζουν αδιάφορα για τις παρανομίες και νοθείες του, όπως και για τον μαφιόζικο τρόπο που λειτούργησε, αλλάζοντας εν νυκτί την  κλειδαριά στο σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, για να μην έχουν πρόσβαση στα γραφεία τους, οι απόμαχοι της δουλειάς, δηλαδή οι πατεράδες και οι παππούδες μας.

Είναι συνυπεύθυνοι και νομιμοποιούν αυτές τις λήσταρχες μεθόδους, όλοι αυτοί που γελάνε χάριν της επικοινωνιακής τέρψης στις φωτογραφίες μαζί τους, κάνοντας τους ανήξερους, για τα σημεία και τα τέρατα που γίνονται στο εργατικό κέντρο Κατερίνης.

Εξάλλου αυτοί είναι που κάνουν το ακροατήριο στους μαφιόζους εργατοπατέρες, μαζί με κάποιες διοικήσεις του δημοσίου τομέα, στις άτονες  συγκεντρώσεις τους, αφού εργάτης απεργός δεν βρίσκεται ούτε για δείγμα.

Μηχανισμός για κάθε χρήση το εργατικό κέντρο Κατερίνης, υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, δίνοντας άλλοθι σε αντιλαϊκές – αντεργατικές πολιτικές των κομμάτων του συστήματος και του κεφαλαίου, με μόνιμη επωδό να βρίσκεται μακριά από τις αγωνίες και τα προβλήματα των εργαζομένων.

Με σημείο αναφοράς τις δημόσιες σχέσεις και τα προσωπικά οφέλη τους, δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για την ζωή της εργατικής τάξης στον νομό μας.

Καμιά πρωτοβουλία για τις αυξημένες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, για τις διακοπές ρεύματος σε σπίτια εργαζομένων, που δεν μπορούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς.

Καμιά πρωτοβουλία, ούτε για δείγμα,  για την ακρίβεια που ζώνει την εργατική οικογένεια και δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα.

Καμιά πρωτοβουλία για τα παιδιά των εργατών που οι γονείς τους αδυνατούν να τα στείλουν σε φροντιστήρια με ότι συνεπάγεται αυτό για την πρόοδο και την εξέλιξη τους.

Δεν τους ενδιαφέρει αν η εργατική οικογένεια έχει να φάει, να πληρώσει το νοίκι, το νερό, τα κοινόχρηστα, την θέρμανση.

Ποτέ δεν έβγαλαν μια ανακοίνωση για τις πετσοκομμένες συντάξεις φτώχειας και εξαθλίωσης ή για την άσχημη κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας, με την συνεχιζόμενη υποβάθμιση και την υποστελέχωση του με προσωπικό.

Και βέβαια ποτέ δεν οργάνωσαν έναν αγώνα ενάντια σε απολύσεις, για καλύτερους μισθούς, για άσχημες εργασιακές συνθήκες, για την εντατικοποίηση της δουλειάς σε πολλούς εργασιακούς χώρους.

Αυτό το εργατικό κέντρο ναυάγιο της ταξικής πάλης και η χαρά του κάθε μεγαλοεργοδοτή και καπιταλιστή δεν μπορεί να οργανώσει και τον μεγάλο απεργιακό αγώνα στις 9 Νοεμβρίου που αποτελεί σταθμός της πάλης των εργαζομένων στην χώρα μας.

Αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, για ουσιαστικές αυξήσεις, ενάντια στην ακρίβεια,  για προστασία των εργαζομένων από την ενεργειακή φτώχεια, για να μην πληρώσουν την κρίση, με περικοπές και με νέα χαράτσια και φόρους.

Τώρα οι εργαζόμενοι του νομού μπορούν να κάνουν το μεγάλο βήμα και να σηκώσουν το  ανάστημα τους, και μαζί με  τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους,  μικρομεσαίους αγρότες – κτηνοτρόφους, νέους, ανέργους, συνταξιούχους, να βροντοφωνάξουν ότι  δεν πάει άλλο, δεν θα πληρώσουμε και αυτή την κρίση.

Μόνο ο «λαός μπορεί να σώσει τον λαό» διαμηνύουν οι δυνάμεις του εργατικού – ταξικού κινήματος και καλούν σε οργάνωση, συσπείρωση, αντεπίθεση.

Αυτό το μήνυμα μπορεί να ακουστεί δυνατά, μαχητικά, αγωνιστικά και από την Πιερία, στην μεγάλη πανελλαδική, απεργιακή συγκέντρωση που καλούν αγωνιστικά – ταξικά σωματεία και δυνάμεις, που θα πραγματοποιηθεί 9 στις Νοεμβρίου, στις 10 και 30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Αγώνας σταθμός για την πάλη των εργαζομένων, με όρους κλιμάκωσης και όξυνσης της ταξικής πάλης, μέχρι την τελική νίκη.

Η θέση του κάθε εργάτη, του κάθε καταπιεσμένου, του κάθε αδικημένου είναι εκεί, στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης στις 10 και 30 το πρωί, και σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι ταξικές – αντιμονοπωλιακές δυνάμεις σε όλη την χώρα.