Αγιασμός της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

121

Με τις ευλογίες και τις εγκάρδιες ευχές του Μητροπολίτη κ.κ. Γεωργίου και του Πατέρα Δημήτριου τελέστηκε ο αγιασμός για την νέα πολιτιστική περίοδο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Κώστας Παπουτσίδης εκ μέρους του Διοικητικού συμβουλίου καλωσόρισε και ευχήθηκε καλή και δημιουργική Πολιτιστική χρονιά στα πολυάριθμα τμήματα της Ένωσης. Παράλληλα αναφέρθηκε στους μεγάλους στόχους που υλοποιεί ο σύλλογος αλλά και το σημαντικό πολιτιστικό έργο που παράγει και  προγραμματίζει για το μέλλον.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ιστορία του συλλόγου όπου φέτος κλείνει 90 χρόνια πολύπλευρης προσφοράς στον τόπο μας καθώς και στην ιερή υποχρέωση που έχει η πολιτεία επιτέλους να διεθνοποιήσει την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και του Ελληνισμού της καθ΄ ημάς Ανατολής. Πέρασαν 100 χρόνια σιωπής και λήθης ήρθε ο καιρός η Τουρκία να καταδικαστεί για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Νεότουρκοι τα έτη 1914-1923.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Πιερίας κ. Μπέττυ Σκούφα, κ. Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, ο κ. Φώντας Μπαραλιάκος ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης κ. Φάνης Τερζόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Γιώργος Κυριακίδης, υποψήφιοι πολιτευτές, μέλη και φίλοι του συλλόγου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν ποντιακά παραδοσιακά εδέσματα.

Ο σύλλογος ευχαριστεί την κ. Καίτη  Παραστατίδου για τα υπέροχα γλυκίσματα ¨ωτία¨ που προσέφερε.

 

για το Διοικητικό συμβούλιο

-Ο-                                                               -Η-

Πρόεδρος                                              Γεν. Γραμματέας

Κώστας Παπουτσίδης                              Περιστέρα Πεΐδου