Ostrava Open: η Τσέχα Barbora Krejcikova η μεγάλη νικήτρια του τουρνουά

H Barbora Krejcikova κέρδισε με ανατροπή την κορυφαία του κόσμου, Iga Swiatek, μετά από 3,5 ώρες ενός συγκλονιστικού τελικού, για να "γκρεμίσει" το τρομερό σερί της Πολωνής σε τελικούς και να κατακτήσει τον τίτλο στο τουρνουά της πατρίδας της στην Οστράβα.

166

Η 28χρονη Τσέχα μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι που διήρκησε σχεδόν 3 ώρες, κατόρθωσε να πάρει τη μεγάλη νίκη από το Νο. 1 της Παγκόσμιας κατάταξης την Iga Swiatek.

Η Krejcikova δεν απογοήτευσε το κοινό της στην Οστράβα, καταφέρνοντας να επιστρέψει από σετ πίσω και να κερδίσει το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Swiatek, με 5-7, 7-6 (4), 6-3, έπειτα από έναν επικό τελικό στο Ostrava Open, διάρκειας 3 ωρών και 16 λεπτών.

Το παιχνίδι είχε πολλές συγκινήσεις από το 1ο μέχρι το τελευταίο σετ, με την Krejcikova να επιστρέψει από το 1-5, σώζονας και ένα set point στο 2-5, 30-40, για να ισοφαρίσει τη Swiatek σε 5-5 στο 1ο σετ!

Στη συνέχεια η Τσέχα είχε 3 break points για να περάσει και μπροστά και να πάρει τον έλεγχο του σετ, αλλά η Swiatek άντεξε, κράτησε τελικά το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 6-5 και έκανε break στο 12ο game, για να κερδίσει το σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ η Krejcikova προηγήθηκε με 2-0 και με 4-2, αλλά η Swiatek την ισοφάρισε στο 4-4 και πέρασε μπροστά με 5-4 και με 6-5, αναγκάζοντας την Τσέχα να σερβίρει για την παραμονή της στο παιχνίδι. Η Krejcikova τα κατάφερε, στη συνέχεια προηγήθηκε με 4-0 στο tie-break και το κατέκτησε με 7-4, βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι.

Στο αποφασιστικό σετ η μονομαχία συνεχίστηκε, με τις δυο παίκτριες να κρατούν ευκολότερα τα σερβίς τους και τα games να είναι πιο σύντομα. Αυτά μέχρι το 8ο game, όταν η Krejcikova κατάφερε να κάνει το μοναδικό break και να προηγηθεί με 5-3.

Στο επόμενο game η Swiatek πάλεψε, έσβησε 5 match points και είχε ένα break point για το 5-4, με την Krejcikova τελικά να αντέχει και να φτάσει σε 6ο match point, το οποίο αξιοποίησε για να βάλει τέλος στο επικό αυτό ματς, μετά από 3 ώρες και 16 λεπτά στο court.

Αυτός ήταν ο 5ος τίτλος στην καριέρα της Krejcikova, 2ος στη φετινή χρονιά μετά το 250άρι του Ταλίν, το οποίο κατέκτησε την προηγούμενη εβδομάδα! Η 26χρονη Τσέχα, πρωταθλήτρια πέρσι στο Roland Garros, έχει βρει και πάλι το καλύτερό της τένις και αύριο θα επιστρέψει στο Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης και συγκεκριμένα στο Νο.14, από το Νο.23 που βρισκόταν.

Για τη Swiatek αυτή η ήταν αξιοσημείωτη, καθώς ήταν η πρώτη φορά που χάνει έναν τελικό, αλλά και που χάνει σετ σε κάποιον τελικό, από τον Απρίλιο του 2019, όταν έπαιξε στον πρώτο της τελικό στο Λουγκάνο. Η κορυφαία παίκτρια του κόσμου μετρούσε έκτοτε ένα σερί 10 τελικών χωρίς να έχει απωλέσει κανένα σετ, με τρεις από αυτούς να είναι σε Grand Slams διοργανώσεις.