Astana Open: Σούπερ Στεφ στον τελικό της Αστάνα! (videos)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στον Andrey Rublev και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Astana Open, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Novak Djokovic και Daniil Medvedev. Ο Έλληνας τενίστας εξασφάλισε παράλληλα και την επιστροφή του στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

188

Ένα εκπληκτικό παιχνίδι πραγματοποίησε και σήμερα στην Αστάνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επέστρεψε από σετ πίσω και επικράτησε του Andrey Rublev με 4-6, 6-4, 6-3, για να κάνει δικό του το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Astana Open.

2 ώρες και 8 λεπτά χρειάστηκε να μείνει στο court σήμερα ο Στέφανος, που αντιμετώπισε μια πολύ δύσκολη πρόκληση, αφού ο Rublev έπαιζε πολύ καλό τένις στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Ο Ρώσος μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κατόρθωσε να κάνει το break στο πρώτο κιόλας game, επιστρέφοντας μάλιστα από το 30-0. Στο αμέσως επόμενο game χρειάστηκε να σβήσει break point για να πιστοποιήσει το προβάδισμά του ο Rublev και να κάνει το 2-0.

Ο Στέφανος με τη σειρά του αντιμετώπισε άλλα δυο break points στο 3ο game, αλλά κατάφερε τελικά με δυσκολία να κρατήσει το σερβίς του και να κερδίσει το πρώτο του game στον ημιτελικό. Στα επόμενα λεπτά εύκολα ή δύσκολα οι δυο τους κρατούσαν τα σερβίς τους, για να φτάσουμε στο 10ο game, όπου ο Τσιτσιπάς είχε νέα ευκαιρία, διπλή αυτή τη φορά, όμως ο Rublev κατάφερε να επιστρέψει από το 15-40 και να υπερασπιστεί το σερβίς του για το 6-4.

Ο Στέφανος απέφυγε τα χειρότερα στο ξεκίνημα του 2ου σετ, όταν έσβησε πρώτος break point στο σετ για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 2-1. Και σε άλλα games βρήκε αντίσταση ο Έλληνας πρωταθλητής αλλά δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να έχει άλλο break point στο σετ, για να φτάσει τελικά εκείνος στο πρώτο του break στο πολύ κρίσιμο 10ο game και να κάνει το 6-4.

Και στο 3ο σετ αντιμετώπισε δυσκολίες ο Στέφανος, που χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15-40 στο 5ο game, για να κρατήσει το σερβίς του ξανά και να περάσει μπροστά με 3-2. Αφού κατάφερε να προστατεύσει πολύ καλά το σερβίς του, ο Στέφανος έφτασε σε ένα ακόμα break στο 8ο game, έκανε το 5-3 και σέρβιρε επιτυχώς για τη μεγάλη πρόκριση στο επόμενο game, ολοκληρώνοντας το νέο θρίαμβό του.

Αυτή ήταν η 6η νίκη του Τσιτσιπά με αντίπαλο τον Rublev σε 10 αναμετρήσεις (6-4), ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε τις 53 νίκες στη φετινή χρονιά (53-18), έχοντας περισσότερες πια από κάθε άλλον παίκτη για το 2022. Ξεπέρασε το ρεκόρ του Carlos Alcaraz, που έχει 52 νίκες.

Αυτός θα είναι ο 6ος του τελικός στο 2022, μετά από την κατάκτηση του Monte-Carlo Masters και του Mallorca Championships, καθώς και τις παρουσίες του στους τελικούς του Ρότερνταμ και στα Masters της Ρώμης και του Σινσινάτι.

Σε ένα 500άρι θα είναι ο 9ος τελικός στην καριέρα του και θα αναζητήσει τον 1ο του τίτλο (0-8), ενώ συνολικά στην καριέρα του θα παίξει σε τελικό για 23η φορά, διεκδικώντας τον 10ο τίτλο του (9-13).

Ο αντίπαλός του στον μεγάλο τελικό θα προκύψει από έναν σπουδαίο ημιτελικό στην Αστάνα, μεταξύ του Novak Djokovic και του Daniil Medvedev.

Αξίζει να σημειωθεί πως ό,τι κι αν συμβεί στον αυριανό τελικό (13:30GR, COSMOTE SPORT 6HD), o Στέφανος έχει ήδη εξασφαλίσει την επιστροφή του στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού με τους βαθμούς που έχει κερδίσει θα ξεπεράσει τον Alexander Zverev και θα βρεθεί στο Νο.5 του κόσμου. Αν ηττηθεί σήμερα ο Medvedev και κατακτήσει τον τίτλο ο Έλληνας τενίστας, θα επιστρέψει στο Νο.4.