Euroleague: Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 68-71 – Ήταν πολύ σκληρός μέχρι να πεθάνει (highlights)

Ο Παναθηναϊκός βασίστηκε στην άμυνά του στην πρεμιέρα της Euroleague κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ ωστόσο ένα «νεκρό» διάστημα στα τελευταία λεπτά στάθηκε αρκετό για γνωρίσει την ήττα στις λεπτομέρειες (68-71) από την ισπανική ομάδα

176

Το πάλεψε, το προσπάθησε και λίγο έλειψε να κάνει την… έκπληξη απέναντι στην πολύ πιο ισχυρή Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο να επιβληθεί μίας πολύ ανώτερης και πολύ πιο έτοιμης ομάδας τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά ένα σερί 7-0 στο τελευταίο δίλεπτο στάθηκε αρκετό για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της ισπανικής ομάδας. Οι «πράσινοι» πήραν εξαιρετικό βαθμό στα αμυντικά τους καθήκοντα, αλλά αντίθετα χαμηλό στην επίθεση, κάτι που έμελλε να πληρώσει ακριβά απέναντι σε μια ομάδα όπως η Ρεάλ.

Ο Κοζέρ ήταν ο κρυφός άσος του Τσους Ματέο στο τέλος, ο Ταβάρες η σταθερή αξία, ενώ ο Μούσα σημείωσε σημαντικά καλάθια στα κρίσιμα λεπτά με αποτέλεσμα να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην Euroleague. Όμως τα τραγικά ποσοστά στα τρίποντα (9/28) σε συνδυασμό με τις 10 χαμένες βολές (10/11), τον άστοχο Γκριγκόνις (2/14 σουτ, 1/9 τρίποντα) δεν μπόρεσαν να αντισταθμήσουν τα 19 λάθη της Ρεάλ!

Το ματς

Ήταν ξεκάθαρο από το πρώτο λεπτό ότι ο Παναθηναϊκός ήθελε να στηριχθεί στην άμυνά του και από εκεί και πέρα να κέρδιζε ό,τι περισσότερο μπορούσε από την επίθεσή του. Και κάπως έτσι κύλησε και το παιχνίδι. Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο στα πρώτα λεπτά (5-6, 7-8, 9-10) αλλά η είσοδος του Μάριο Χεζόνια (σ.σ. ο οποίος παρεμπιπτόντως αποδοκιμάστηκε έντονα στο ΟΑΚΑ από τους φίλους των «πρασίνων») στάθηκε αρκετή για να στείλει την διαφορά στο +8 για λογαριασμό της Ρεάλ (13-21) έχοντας σημειώσει οκτώ σερί πόντους. Παρόλα αυτά ένα 9-2 των «πρασίνων» με πρωταγωνιστές τους «παγκίτες» ΜποχωρίδηΆντριουςΓκουντάιτις έφεραν το ματς στον πόντο (22-23) με τη λήξη της 1ης περιόδου.